Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012
Päronpaj med creme fraiche
Pajdeg:
150 gr smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker
1 stor burk päron, avrunnen
1ägg
Gör pajdegen och tryck ut i en pajform. Hacka/tärna de avrunna päronen. Brukar hälla päronen i durkslag och låta rinna av. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg väl. Häll ner päronen och blanda. Häll i pajformen och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med vaniljglass. Päronen går utmärkt att byta ut mot avrunnen ananas..
Den är sååå god tycker jag,,,,
Man lär sig kompromissa. Foträta skor hade jag svurit på att aldrig ha. Lilla Fruntimret tack ...
,,,,lycka och lycka och lycka Lycka är mycket enkelt. Det är bara god hälsa och ett dåligt minne. Ernast Hemingway ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|