Alla inlägg under november 2012

Av Ulla - 4 november 2012 16:13

Jag bara undrar,,,,,Hur är det möjligt? Hur kan man lura till sig 20 miljoner från FK? Det är inte första gången folk har fått massor av pengar efter att man fejkat ett handikapp! Vissa sjuka får inte ett öre, fast dom skulle behöva och andra får hur mycket som helst! När ska man bli tvungen att redovisa varje öre som utbetalas till assistansersättning? Vem kollar vad, eller är det så att FK går lättaste vägen och pytsar ut slantarna utan att kolla om det finns en funktionsnedsättning! Det måste finnas möjligheter att kontrollera via spontana hembesök från försäkringskassan. Det skulle snabbt betala sig! Det är fruktansvärt att så mycket pengar försvinner ner i fickorna på någon som kan dupera… Det hjälper inte mycket med en massa år i fängelse – pengarna är borta. Pengar som kunde gjort så gott för så många!


  

Detta hände nu,,,,ja vad skall man säga…..Det är inte lätt att sitta på en buss med sin käresta och inte kunna vänta tills man kommer hem. Ett par orkade inte vänta och satte igång en kärleksakt inför övriga passagerare och chaufför….. Polisen kom och avbröt akten och paret fick ta en taxi hem och fortsätta där…. Undrar om taxichauffören fick en gratisföreställning eller var paret lite nerkylda av all uppståndelse ? Föreställningen uppskattades inte av folk i närheten, men jag hade nog bara tyckt det var lite pinsamt och försökt att inte titta alltför mycket om jag hade suttit på den bussen… Tänk det som för alla människor är en drift och kan vara så fint, blir något fult i omvärldens ögon om det hanteras på fel sätt!

  

Det finns ingen ursäkt…eller  ?.…. för den nyexade förskollärare som tejpade igen munnen på fyra barn som var högljudda. Rektorn och förskolläraren beklagar och förskolläraren har fått en mentor. Pfft! En mentor? Den här förskolläraren har kränkt och misshandlat fyra barn och är därmed helt olämplig! H*n ska bort från arbete med barn! En person som har en lång högskoleutbildning med en del praktik, borde veta bättre! Det är inte lätt alla gånger att arbeta i stora barngrupper och det är mestadels högljutt, men att tejpa igen barns munnar finns inte på kartan!

Av Ulla - 4 november 2012 16:12

Cancer…….är en djävulsk sjukdom. Jag tror att alla har eller har haft någon i sin närhet som har fått en cancerdiagnos. Forskningen går framåt, men så långsamt. Det borde finnas en bot för alla cancersorter NU! Det är dyrt att forska och få fram mediciner och behandlingsformer. Tekniken utvecklas med rasande fart och sjukvården kan dra nytta av den. Exempelvis, hudcancer kan diagnostiseras via smarta telefoner och patienten får ett preliminärt svar inom 48 timmar! ”Distriktsläkaren tar bilder på hudförändringarna med telefonens kamera. Sedan skickar en app dem som en digital remiss till hudklinikerna vid Sahlgrenska universitetssjukhuset eller Skaraborgs sjukhus.” Inte nog med detta, väntetiden på operation har förkortats i snitt från 7 till 2 veckor! Det är bara att hoppas att det blir rutin och Västsverige är först i värden med detta! Forskningen behöver mycket mer pengar, för att lösa gåtan. Hjälp till du också. Jag har gjort det!

Av Ulla - 3 november 2012 16:38


 

Ett ljus brinner denna helg för min

älskade pappa ♥

för mina svärföräldrar ♥

 ♥ för de vänner och släktingar♥ som inte längre finns bland oss........ för ALLA ♥ dom som gått ett stycke i förväg................

Vila i frid ♥♥♥

 

♥♥♥

 

 

Novembermörker!

 

Nu har mörkret sänkt sig över nejden.

 

Ett riktigt novembermörker har det blivit och då får man ta till all belysning som finns. Värmeljus är inte dumt alls att ha lite här och där.

Tiden går snabbt nu fram till Jul Regntunga skyar!

Idag är det ett riktigt gråväder med moln som tycks nudda vid marken. Ja det har regnat på alla håll o kanter känns det som.

Vi hämtade mamma på förmiddagen och var på pappas grav i regnet sedan tog vi med henne hem och har hunnit dricka kaffe flera gånger och även ätit lite god mat med ett glas vin.

Ja så blir det tv och prat.....mamma har blivit lite glömsk och så ,,,det blir lite jobbigt ibland.

 

  

 

Ett klokord från Puh,,,, ”När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det- När allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig!”

 

 

HA en bra eftermiddag och kväll.....

Av Ulla - 2 november 2012 18:00

Det var en gång en fågel.

Den hade vackert formade vingar och en glänsande, färggrann och underbar fjäderdräkt. Med andra ord, en varelse skapt för att flyga fritt på himlen, till glädje för betraktaren. En dag fick en kvinna syn på denna fågel och förälskade sig. Hon stod och betraktade den flygande fågeln med häpet gapande mun, bultande hjärta och ögon som glänste av sinnesrörelse. Hon bad den komma och flyga med henne, och de flög omkring i skyn i fullständig harmoni. Hon beundrade, vördade och lovprisade fågeln. Men så tänkte hon: den kanske vill flyga sin kos och se några avlägsna berg! Och kvinnan blev rädd. Rädd att aldrig mer känna detsamma för en annan fågel. Och hon blev avundsjuk, avundsjuk på fågelns förmåga att flyga. Och hon kände sig ensam. Och hon tänkte: jag ska göra en fälla. Nästa gång fågeln dyker upp kommer den inte att flyga bort igen. Fågeln, som också var förälskad, återvände nästa dag, gick i fällan och blev instängd i en bur. Varje dag betraktade hon fågeln. Där var föremålet för hennes kärlek, och hon visade den för sina väninnor, som sade: – Men du har ju allt. En märklig förändring började emellertid äga rum: eftersom hon nu hade fågeln och inte längre behövde fånga dess uppmärksamhet började hon tappa intresset. När fågeln inte längre kunde flyga och uttrycka meningen med sitt liv började den sakta tyna bort, tappa lystern i fjäderdräkten och blev ful- och kvinnan såg den knappt längre, hon tänkte bara på att ge den mat och hålla buren ren. En vacker dag dog fågeln. Hon sörjde djupt och tänkte på den hela tiden. Men inte på buren, hon kom bara ihåg dagen när hon såg den för första gången, då den glad flög bland molnen. Om hon gav akt på sig själv skulle hon märka att det som grep henne så starkt hos fågeln var friheten, energin hos vingarna när de rörde sig, inte den fysiska kroppen. Utan fågeln förlorade också hennes liv mening, och döden kom och bultade på hennes dörr. – Vad gör du här? frågade hon döden. – Jag har kommit för att du åter ska få flyga med fågeln i skyn, svarade döden. Om du hade låtit den komma och flyga bort som den ville skulle du älska och beundra den ännu mer; nu däremot, behöver du mig för att finna den igen.

Av Ulla - 2 november 2012 17:45


 

 

 


 

 

Ett mjukt hjärta är ett svagt hjärta.

Vänskapen finns i hjärterummet men talar om att läkedom kan ta tid.

Ett mjukt hjärta är ett starkt hjärta.

Förlåtelsen strömmar med blodsvärmen och talar om att du får den om du vill.

Ett mjukt hjärta lever vidare immun mot hårdheten runtomkring med sårbarhet och helandekraft i ett.

 

Vännen……ta gärna med vänskapsrosen till din sida,,,,för den vidare,,,,

Av Ulla - 2 november 2012 15:02

  Men ,,,,,,Äntligen sägar jag bara. Vilka problem jag haft med bloggen. Inte kommit in för att skriva jag fick nästan abstinensbesvär,,,ha ha,,,,Jag har inte varit inne sen i söndags som sagt....och även har det blivit en ny månad...


Men nu så är jag på banan igen,,,,eller bloggen rättare sagt.


  Hej bloggarvänner !


Då var det Fredag och Helg.


Dagens väder är stormande och grått och solen har gjort några glimtar här och var under dagen.


För övrigt under veckan så har det regnat,blåst,,,,,men även några riktigt fina höstdagar.


Vad har jag då gjort under veckan,,,,,

Herr Fibromyalgi har gjort ett nedslag så jag har varit ganska risig stundtals och med det så kommer en mage som inte alls varit rolig....och även Herr Migrän har lurat men jag har motat den med min spray.


Som sagt det har varit lite utsvävningar eftersom jag inte mått bra....det har blivit lite affärsbesök, fika med väninna, träning, sjukgymnastik, vårdcentralsbesök bl.a Annars har det blivit mycket soffhäng med en bok eller tidning och en del tv skall erkännas.


Det stormat i USA, bråk utanför Sahlgrenska Sjukhuset vilket säkert ni hört genom media,,,inte klokt i alla fall....Försäkringskassan lurad....ja det händer alltid något.


Just nu sitter jag ensam eftersom mannen kör sonen och en kompis till Landvetter Flygplats för att de skall vara några dagar i Bryssel.


Ikväll blir det Doobidoo och där sitter sonen som publik så vi har lovat att spela in.



Ja vi skall ta en vilokväll som vanligt för sedan blir det en del framöver.

Imorgon hämtar vi mamma och åker till Kyrkogården och sedan tar vi med henne hem.


Ser framemot en del händelser framöver.........dock inte det nedanför.


MEN,,,,,,nu har brevet kommit från Lungonkologen så nu skall jag dit den 13/11,,,hoppas att det ser ut som sist eller i alla fall att det inte blivit mer,,,,,,

,,,,,,22/11 har jag fått tid till Gynekologen på Sjukhuset,,,äntligen börjar det röra på sig,,,,,


 

Angående att fira halloween är det inget vi brukar göra, ingen tradition på något sätt. Trodde att det skulle ringa några barn på dörren men inga har kommit detta år. Hade lite extra godis,,,ha ha,,,,nu får vi äta det själva.

 




   
  


Att lyssna inåt kan vara nyttigare än att lyssna utåt....

 

 

 

  

 

 
Dagens citat

 

"Om du vill komma någonstans, gå nånstans."

 

källa: Sam Rayburn

 

  

 

 

VISDOM ÄR INTE ATT SAMLA KUNSKAP

VISDOM ÄR ATT LEVA I SANNING

 

  

 

 

VI ÄR ALLTID PÅ FÄRD MED ATT BÖRJA LEVA MEN VI LEVER ALDRIG

 

R. W. Emerson

 

 

 

Ja då var jag här igen.....

 

Skall nu ta en bloggpromenad och läsa igen allt jag missat,,,,,

 

Hoppas du kikar in och säger hej,,,,

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är.

Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 

  

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards