Alla inlägg under augusti 2012

Av Ulla - 23 augusti 2012 19:23

 

 

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med en kopp te och lite slötittande på tv efter att kollat bloggar och äta en go paj som jag bakat med blåbär,,,,,,

 

 

 

 

 

 

Av Ulla - 23 augusti 2012 18:33

Johan gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sade: - Åh vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat. Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefen och talade om att hon hade blivit sextrakasserad på jobbet. - Vad är det som har hänt, frågade chefen - Johan sa att mitt hår luktade nytvättat. - Men, vad är det för farligt med det, frågade chefen. - Vad som är farligt med det fräser kvinnan. Johan är ju för fan dvärg!

 

  

 

En nunna ringer gynekologen, hon vill komma och bli undersökt för när hon kissar ramlar det ut frimärken! Gynekologen skrattar till och undrar om det är ett skämt… - Jag är nunna, jag skämtar aldrig, svara hon. Hon får en tid för en undersökning och efter en stund förklarar doktorn att: - Det är inte frimärken som ramlar ut. Det är en massa små lappar som det står Chiquita på,,,,,

Av Ulla - 23 augusti 2012 15:30

 

Ett sorgligt datum,,,,,,

 

23/8  1975 avled min far endast 52 år gammal....


23/8 1992 födde jag en liten son två månader för tidigt som var död,,,


23/8 2001 avled min allra bästa väninna Elisabeth 49 år gammal....



Av Ulla - 23 augusti 2012 13:05

Nyheter,,,,,

 

Trängselskatten,,,,,,,,,,,,

 

Det är länge sedan en fråga var så het och splittrad som den om trängselskatten i Göteborg. Nu har GT startat ett upprop där man kan skriva på att man vill ha folkomröstning om denna nu så förhatliga skatt! Jag tänker skriva på och det fordras 10% av den röstberättigade befolkningen i Storgöteborg för att det ska bli aktuellt. Så länge det är gratis för utländskt registrerade fordon och betalpliktigt för svenska, en avgift skulle betyda att alla skulle betala, tycker jag att man kan börja från ruta 1 igen och enda chansen att få det att hända är en folkomröstning och att resultatet blir ett NEJ till trängselskatt! Ett dråpslag mot svensk åkerinäringen när utländska åkare slipper betala. Hur var det nu med konkurrens på lika villkor?

 

 

 

 

 

  Hej bloggvärlden !

 

JA HÄR är jag igen......hemma efter en liten tur ut i vårt vackra Sverige,,,,,

 

Borta bra men hemma bäst,,,,,,

 

Vi har hälsat på vänner och släkt och ändå varit för oss själva mycket vilket är skönt ibland.

Varit på vernissager, utställningar, ätit god mat både ute och hemma hos vänner. En hel dag på en bondgård,,,härligt med kalvar, kossor, grisar, hönor o allt,,,luktade gott.

Vädret har varit bra,,,,de gånger regnet varit har det varit inomhusaktiviteter.

Ja vi har haft det bra, roligt,,,,,,många glada skratt.....

 

Men som sagt alltid skönt att komma hem,,,,,även om vi haft det skönt, bra roligt ja allt.

 

Jag hade som sagt fått urinvägsinfektione innan vi åkte men det har funkat bra i alla fall.

Krämporna frodas som vanligt.

Får lida efteråt för att man haft roligt.

 

Men nu är det nya tag igen.

 

Imorgon är det fredag,,,,,

 

 

 

Nu skall jag runt o läsa bloggar har säkert missat mycket,,,,

 

 

 

 

 

 

Ha en fortsatt bra dag ,,,,Fånga dagen,,,,,

 

Just nu blåser det ute och regnar,,,,,höstlikt.

 

  

 


Av Ulla - 18 augusti 2012 08:21

Hej,,,,,,,,,,,inte mycket svammel denna lördag.

 

Nu åker vi bort.

 

Må gott....

 

Bloggpaus kanske,,,,eller så kikar jag in.

 

Skönt i alla fall att komma bort några dagar,,,,,



Av Ulla - 17 augusti 2012 09:59

Den korta natten Knappt skymmer natten, knappt har dagen flytt så gryr en annan dag på blanka vatten. Knappt tystnar gökens rop i sena natten så stämmer fågelkören upp på nytt. Då fylls vårt bröst av vemod, och vi klagar att tiden aldrig ger sig någon ro. För snabbt försvinner dessa ljusa dagar då detta land är lämpligt att bebo.

 

-Alf Henriksson.

 

 

Morgon världen,,,,  

 

Inte så speciellt god. Jo då,,,,har sovit som en gris hela natten,,,sååååååååå skönt.

 

Fick mig en skön morgonpromenad trots att kroppen protesterade kraftigt på den tidiga aktiviteten.

 

 

Nu till vädret Solen skiner och en lätt vind men i horisonten ser man mörkt gråa moln eller är dom svarat tro,,,,Man har koll. 5-dygnsprognosen bevakas. Vi får se vad det blir utav vädret vi åker bort i alla fall några dagar kanske en vecka,,,,,vi tar dagen som den kommer.

Världen är ljus och fin av vackra färger även när solen inte lyser varje dag. Man måste komma ihåg att ta till vara på allt det fina.

 

Dagen idag,,,,,

Göteborgs kulturkalas skall få besök av oss en stund,,,,

Ikväll blir det ett besök hos min syster som fyller år,,,,hela släkten samlad,,,

 

Imorgon åker vi bort några dagar,,,,,,kanske inte kommer att synas här inne,,,,det kallas bloggpaus,,,eller så kommer jag att kolla in,,,,

 

 

 

  

Om några dagar skall alla skollediga barn tillbaka till skolan och för 7 åringarna börjar allvaret. Hastighetskontroller över hela landet vid och omkring skolor planeras i samband med skolstarten. Varför har man inte ständiga kontroller där barnen finns? Jag tror inte att bilisterna har en tanke på om det är skolstart eller inte och blåser på, även utanför skolor!

 

   

 

 

Sann vänskap är som god hälsa. Man förstår inte värdet av den förrän man förlorat den.

 

Chales Caleb Colton

 

  

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig dag denna fredag och en lika trevlig helg,,,, var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar,,,,,

 

Jag försvinner några dagar,,,tror jag,,,ha ha...nåväl en liten resa till Östergötland och Småland blir det,,,

 

Var rädd om dig....

 

Fånga dagen !

 

      

Av Ulla - 16 augusti 2012 18:54

Av Ulla - 16 augusti 2012 12:01


Hej !

 

Torsdag idag,,,,,,,,,

 

Upp och hoppa med mig! Ibland trilskas jag,,höll på i morse,,,,skällde på mig själv,,,stundtals,,, Ibland börjar dagen bra. Ibland slutar den sämre. Platt fall och jag känner mig trött på ett konstigt sätt. Kan man radera en dag? Nej, det går förstås inte. Men ibland skulle det vara ganska bra att få börja om från början. Liksom backa bandet och sen - play - en inspelning startar. En ny dag. Jag reser. Bakåt och framåt i tiden. Jag reser in i mitt inre. Reser för att komma bort. Och för att komma hem. Det händer så mycket, fast ändå ingenting. Då och då kommer jag in i ett inspirationsmoln. Jag försöker insupa alla idéer och intryck. Men jag blir så yr. Så jag skall sluta tänka och fundera ett tag nu. Inget gnällande. Får se hur länge det håller. Snubblar på målsnöret. Och så sitter jag där igen. Nya tag, alltså .

 

Gårdagen var fin, vacker, ljuvlig,,,en dag som maken och jag tillbringade på flera ställen ,,, Helt perfekt! Och SOLEN DEN FANNS där,,,,,Såna här dagar har det varit få här omkring i sommar så glädjen är stor att det kom en sån dag igår. Såna här dagar behövs tror jag för att bunkra sol och värme inför vintern. Jag njöt och maken mycket och länge igår! Det blev en fin bröllopsdag,,,,,och på bordet står 25 vackra rosor……vi hoppas på många år.

 

Idag var det sämre,,,,urinvägsinfektion så har varit på vårdcentralen...maken har varit på masage och nu har vi haft gofika.

 

Sonen kommer om en stund,,,min telefon har fått knas eller nåt och vi fattar ingenting,,,men det gör säkert sonen.

 

Sedan skall jag inta tvättstugan på eftermiddagen.

 

Ha en bra dag !

 

 

 

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards