Alla inlägg under augusti 2012

Av Ulla - 5 augusti 2012 10:46

 

 

 

 

 

 

Söndag 5 augusti



Namnsdag Alrik Ulrik

 

  


Goddagens i bloggvärlden....


Tankar om Livet och Undringar denna söndag,,, 


Tidig morgonpromenad alldeles allena denna söndag,,,hemma igen 7.40 maken slumrade så sött.

Vädret är skapligt,,,ännu så länge.

 

Nu har vi ätit frukost, pratat, läst tidningen och det vanliga morgonsamtalet med mamma o nu sitter jag här. Mamma som hade varit på gårdsfest,,,ja det var sååå trevligt,,,,det grillades och dracks vin,,,,,,många pensionärer och grannar i alla åldrar. Två tjejer hade ordnat detta....


Tankarna vandrade helt osorterade och nu skriver jag dom.

Hjälp nu börjas det igen tänker ni. Brukar du tänka på eller rent av drabbas av LIVET, som plötsligt “slår” en i huvudet ??? Nästan utan undantag när kroppen mår lite bättre kommer dödsångesten och slår undan benen på mig. Jag hatar riktigt hatar den där känslan jag får när min kropp inte orkar mera. Då jag allra mest bara vill lägga mig ned där jag står, då jag inte orkar ta ett steg till, då jag inte orkar prata eller lyssna, då kroppen bara vill stänga av alla sinnen för den orkar inte ta in några flera intryck, ljud, ljus eller känslor. Det sliter på mig. Vetskapen om att jag har cancer. Jag blir trött. Trött av att tänka. Trött av att bara vara. Jag känner mig utanför. Och jag har så många starka känslor inom mig. Hela tiden. ...Ilska, glädje, oro, rastlöshet, nyfikenhet. Besvikelse. Det här var inte vad jag hade räknat med....varför kan man undra.

Varför tänker man hela tiden ! Kan jag få något mer tro,,,???

Räcker det med lungcancern, fibromyalgin, öronproblemen med bl.a svår tinnitus, ögonen, magsäcksbråcket och colon irritablen, allergi mot det mesta, smärtan som ständigt finns i ben,axlar,armar och händer som inte är fibro, migrän m.m.m.m.Oron som alltid finns.

Pustar och stönar,,,vet att det finns alltid de som har det värre. Men man står sig själv närmast...eller hur ?

När jag e uppåt…då e jag så jäkla uppåt att jag liksom hänger strax under stjärnorna… När jag e nere, då krälar jag i dyn! Det där mellanläget som kallas “lagom”…det har jag svårt att hitta….finns det liksom? E det någon som med handen på hjärtat kan säga, att de e på LAGOM humör…eller mår LAGOM bra?? Nåväl jag har mina dagar,,,,o ibland är det upp och ibland ner. Men har alltid nära till skratt.

Visst känns det hemskt att människor försvinner ur ens liv och är borta för alltid ??? En dag gör du och jag det också. Nu mår jag ju ganska bra med cancern som är stabil i alla fall men tankarna finns där,,,nästan alltid.

Tänker också på en vän som fått cancer i benet av alla ställen....hon genomgår nu en tuff cellgiftsbehandling och om bara några veckor så tar dom benet på henne. Stackars lilla Git...vet att du läser,,,,,jag finns och tänker på dig.

I går kväll kom huvudvärken har lurat i bakgrunden sen i fredagskväll och igår kväll fick jag migrän, med en kniv från över ögat och rakt genom huvudet, följt av kraftigt illamående och varje gång jag rörde huvudet blev det ännu värre… tog min migränspray,,,,,,

Som tur var så kom aldrig våra vänner de var så trötta efter Lisebergsbesöket att de valde att åka direkt hem och det var jag glad över med allt elände runt mig just då.

Så vi njöt av pajen själva och myste i vars ett soffhörn.....jag stundtals blundande och sovande.

 

Plingplong.. på dörren..halv nio igårkväll,,,,,en lite förskrämd flicka står där,,,,

Vill ni köpa jultidningar?

Näää..Nej tack sa vi.

Pucko sa den lilla söta flickan när hon slank ner för trappan. Kommer hon tillbaka skall vi definitivt säga NEJ.

 

”Pucko är en chokladdryck som lanserades 1954 av Arla. Pucko producerades på sterilgräddefabriken i Järlåsa fram till 1987. Då fick Semper i Laholm ta över tillverkningen och fabriken i Järlåsa lades ner. När Semper såldes 2003 valde Arla att behålla namnet Pucko och Semper såldes utan rättigheterna för drycken. Drycken fortsatte att produceras i Laholm. Sommaren 2005 flyttades tillverkningen av Pucko till Cocios fabrik i Esbjerg på Jylland i Danmark. Cocio är ett delägt dotterbolag till Arla, som sedan tidigare producerat flera sorters chokladdrycker.”

 

Vem vill köpa jultidningar? Nu? Sen,,,senare… kanske. Är det inte lite väl tidigt eller ?

 

Det blev ingen sommar,,,,,,,det har var och en som har varit i Sverige förstått för länge sedan. I fjällen har det inte varit 10 plusgrader i fem dygn i sträck vilket innebär att år 2012 går till historien som året utan sommar! Vi har mellan 16-20 grader i havet här på Västkusten och det inbjuder definitivt inte till ett sommardopp! I och för sig så har jag blivit en badkruka klarar mig utan att bada,,,,villl inte visa alla vackra valkar som finns både här och där...ha ha.

Nästa år så...….

  

Ack Värmeland du sköna. Så sant, men Deje har en invasion av mygg och inte turister. Om 10600 mygg fastnar i en fälla bara under tolv timmar, så tackar jag för mig och drar åt ett annat håll. Jag hade inte tänkt att åka dit, men nu är det inte alls att tänka på. I alla fall inte på årstider när det inte är myggfritt! Stackars människor som bor där. Hur fixar dom sin sommar, när myggorna är som värst! Bortresta till annan stad kanske eller vad ?

  

Hoppas det är bra med dig och de dina ♥ !!! Att sommaren varit/är bra trots allt regn vi fått över oss, att du hunnit vila ut och bara vara, haft tråkigt och laddat batterierna,,,,vi som alltid går hemma kan ju ha sommar lite då och då,,,

 

Ha det bäst och Tack för kommentarerna,, roligare att skriva när någon skriver nått.

 

  

 

Gott omdöme får man av erfarenhet. Erfarenhet får man av dåligt omdöme.

 

Okänd

 


  

 

Från en väns hand är stenen ett äpple.

 

Arabiskt ordspråk

 

  

 

Idag i GöteborgsPosten så var det frågan om spårvagnar igen,,,,,vett !!!

Vett på bussar och spårvagnar.

Vi människor vill sitta ensamma när vi åker spårvagn eller buss.

Knepen är många för att slippa någon, som slår sig ner på platsen bredvid.

Jag är som alla andra, sätter mig där det är ledigt gärna vid fönstret. Jag bryr mig inte om någon kommer och tar platsen intill, men jag blir irriterad när:

En person sätter sig längst ut för att spärra innerplatsen.

Riktigt små barn sitter på en egen plats när bussen eller spårvagnen är fullsatt och gärna står upp med smutsiga skor på sätet. Ta upp ditt barn i knät! 

Folk som sätter diverse väskor och kassar på platsen bredvid sig när det är mycket folk.

När folk sitter på tvären och slänger upp sina ben så att två platser är blockerade

Jag står aldrig om någon tar upp två platser, utan ber vänligt att dom ska göra plats och gör dom inte det frågar jag om väskan också har betalat för att åka med. Dom flesta gör plats med ett leende, men det finns undantag! Vissa kan bli sura och andra arga.

 

Hur är det där du bor ?

 

  

 

Nu så...

 

Hösten kommer.

Sommaren är slut.

Det blir mörkare.

Dagarna kortare.

Folk bryter nästan ihop, och minns inte att de faktiskt överlevde både förra hösten och vintern. Och alla andra höstar och vintrar.

 

Men än så kanske vi får njuta av några sommardagar,,,eller vad tror du ?

 

Vi hoppas på några sköna dagar igen och vem vet det kanske blir en varm höst.

 

 

 

 

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig dag denna augustisöndag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är.

 

Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 

Detta borde jag själv tänka på,,,,,

 

 

    

Av Ulla - 5 augusti 2012 10:38

 

 

 

En konstig dag



5 augusti 1989 kl 22.45 avled min svärfar

 

5 augusti 1997 kl 23.45 avled min svärmor

 

Visst är det märkligt,,,,samma dag nästan samma tid och det skilde 7 år i ålder mellan dem.

Av Ulla - 4 augusti 2012 10:54

Lördag 4 augusti

 

Namnsdag Arne Arnold

 

Nationaldag Jamaica

 

 

 

Tjohej,,,   



Visst har vi haft stabilt väder den här sommaren. Ett stabilt regnande. Ofta med medföljande åska. Men så igår var det en strålande dag,,,,det städades och handlades.

Sen for vi ut med kaffekorgen ett par timmar och fick lite sol på näsan.

Hem igen,,,osså var det OS…….

 Igårkväll kom sonen på besök han ville bli klippt av pappa,,,,eller nästan rakad på huvudet.

Sen hade han med sig en liten kasse,,,,han hade inga tvätttider hemma så mamma lovade att tvätta,,,,,,och stryka några skjortor. Ja vad gör man inte för sina barn.

Så har varit nere och ordnat en tvättid hos oss kl fyra.

 

Vi har tagit en morgonpromenad och sen blir det mest en innedag idag, OS,

plockat lite tomater på balkongen,,sååå goda. Tvättstugan blir det som sagt.

Vid sex ikväll  kommer några vänner på paj som är på väg hem till Värmland efter sitt Lisebergsbesök och lite annat.

 

Vädret kan inte riktigt bestämma sig....sol, moln,,,,,och en himla blåst.

 

 

Har suttit med min kaffekopp framför datorn och tittat efter "nya" bloggar. Nya för mig alltså. Det är alltid kul med nya bekantskaper, även inom bloggvärlden. En del bloggar var senaste inläggen från 2009. Det kändes lite ödsligt på något sätt. Dom flesta lämnar aldrig några kommentarer. Det vore kul om alla som tittar in på min blogg kunde skriva ett enkelt litet hej bara. Det är helt okej om man vill vara anonym. Vore bara så kul att få ett litet tecken på att man haft besök, förutom via statistiken. Så snälla, lämna ett litet, litet livstecken när du passerar förbi. Vad underbart det är med människor som inte är perfekta. Människor som kan erkänna sina fel och brister och göra något positivt av det.

Jag älskar att jag är defekt,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

   

Ha nu en fortsatt trevlig dag dennalördag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är.

Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 

 

Nu skall jag baka paj,,,,,  

Av Ulla - 3 augusti 2012 09:15

   

  

God morgon ute i stugorna!

 

Med kaffekoppen och datorn som enda sällskap sitter jag här o klurar på vad jag skall skriva. Maken är ute på vift.

På massage.

Absolut ingenting har hänt.......

Ändå skriver jag ett inlägg.

Kanske är det ändå så att något litet har hänt,men inget som direkt går till världshistorien! Konstig sommar må jag säga!

Gårdagen var fin hela dagen sol till o från ....

Ena timmen regn o åska så det står härliga till....halv sex igårkväll bröt det loss,,,,jösses vilket väder och det mullrade flera timmar.

Hur min kropp mådde igår kväll och under natten försöker jag nu förtränga, men det är svårt när den fortfarande påminner mig om det.

 

Nu skall vi i alla fall iväg för att köpa jord och lite nya krukor.


 

Sedan är det städdags för oss.

 

O vet ni vad det är Fredag idag.

 

Njut av dagen !

 

Det blev en annan dag.....igår var en annan dag,,,  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Ulla - 2 augusti 2012 21:30

Jag tänker alldeles för tidigt, långt innan nånting har skett.

Tror att nåt skall hända.

Så, jag är framme vid målet och vet precis hur allt ska vara.

Jag har hela planen klar och - iwoom - jag blir stressad.

Tusen tankar och frågor, som inte har några svar.

Varför gör jag så?

 

Jag gillar inte den här känslan som kommer över mig.

Igen.

En obeskrivlig tomhet och saknad efter nåt som jag inte kan ta fasta på.

Det bara känns så tomt.

Så ödsligt.

Så ovisst.

Det fattas nåt.

Och jag förstår inte varför.

Och så undrar jag om jag har gjort nåt, gjort nåt fel så att jag förtjänar detta.

Jag borde kunna säga, gaska upp dig Ulla.

Men jag gör det inte...

 

Nu orkar jag inte fundera. Det blir väl en morgondag, vettja.

Av Ulla - 2 augusti 2012 19:21


 

Av Ulla - 2 augusti 2012 19:19

 

 

"Livet är en labyrint. Man måste gå vilse några gånger innan man hittar rätt."

 

Okänd

Av Ulla - 2 augusti 2012 19:18

Vi är blommor driv oss varsamt.

Vi är jordens hopp.

Låt oss växa vilda och få gå i knopp.

Vi är blommor, bryt oss inte.

Gränslös är vår glöd.

Låt oss växa fria utan våld och död.

Ge oss mod att våga glädjas, glädjas tusenfallt.

Lita på oss ge oss värme för där ute är så kallt.

Vi är barn och vi är många, vi är jordens salt.

Lyssna till oss vi är starka vi kan allt, ja vi kan allt!

 

(Barbro Lindgren)

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards