Alla inlägg den 8 augusti 2012

Av Ulla - 8 augusti 2012 23:15

En ängel

 

Om jag var en ängel,,,,

Om jag var en ängel skulle jag beskydda dig varje natt, sitta vid din sida, hålla din hand.

Stryka bort dina tårar, utsudda din ångest, ge dig sinnesro.

Lägga min egen vinge som ett täcke över dig.

Omsluta dig på alla sidor.

Om jag var en ängel, skulle jag beskydda dig varje dag, följa dig överallt.

Trösta dig.

Lyssna igen och igen och igen. J

ag skulle hålla om dig, viska i ditt öra: Mod, Mitt hjärta! Mod......

 

 

 

Av Ulla - 8 augusti 2012 23:00

Lägg av dina bekymmer då du somnar, lämna alla tråkigheter, all bitterhet, all sorg, så att du inte vaknar lika trött som om du hade sovit fullt påklädd, med skorna och hatten på.

 

Dom Helder Camara


 


Vi kan bota fysiska sjukdomar med mediciner,men den enda hjälpen mot ensamhet,förtvivlan och hopplöshet är kärlek" Moder Teresas ord får avsluta den här dagen,låt dom få stanna kvar i dina tankar och ditt hjärta.

 

  

Det är synd att vi människor inte kan byta problem med varandra. Alla vet exakt hur andras problem skall lösa.

 

  

En gammal sägen berättar om en kvinna som ständigt var på resande fot.En dag såg hon en glänsande sten i en bäck och som väckte hennes intresse.Hon plockade upp stenen och såg att det var en mycket ovanlig och värdefull sten. Nästa dag mötte hon på sin färd en man som var utmattad,trött och hungrig. Hon stoppade honom och delade sin mat med honom. Mannen kunde inte låta bli att lägga märke till den blänkande stenen och frågade kvinnan om han kunde få den. Utan att tveka gav hon mannen stenen. Mannen reste förvånad vidare och kunde knappast fatta vilken fantastisk tur han hade haft. Han visste att stenen var värd så mycket att den kunde ge honom ett tryggt och säkert liv så länge han levde. Men han kunde inte släppa tanken på kvinnans godhet och beslöt sig för att söka upp henne för att lämna tillbaka stenen. ”Jag vet hur värdefull den här stenen är”, sa han. ”Men jag vill lämna tillbaka den med förhoppning om att du kan ge mig något ännu värdefullare”. Sedan sa han, ”Ge mig den kraft i ditt hjärta som fick dig att ge mig en sådan värdefull sten”.

Av Ulla - 8 augusti 2012 14:22

Det mittersta rummet i själens hus är mitt eget ljuvliga rum. Där är min rymd och mina rötter min okränkbara frihet och kärlekens källa, outsinlig. Där kan min nästa inte bo ingen enda av de mina. Deras rum i huset som är mitt ligger runt omkring mitt centrum utan trängsel, utan sammanblandning. Har jag tillgång till min ensamhet och livets friska brunn i mitt fördolda då är jag fri att rikta mig åt alla håll att glömma mig och dela andras villkor utan att binda någon eller själv bli bunden.

 

Margaretha Melin

Av Ulla - 8 augusti 2012 14:19

Det finns dom som gjort dej illa Det finns dom som inget vet Det finns dom som gjort en grej av att skrika ut din hemlighet Det finns dom som stal din stolthet Det finns dom som tog ditt mod Och dom som ingenting förstod Dig som ingen känner Dig som ingen ser Du som saknar vänner Och knappt vill andas mer Hör på mig min kära Hur ska jag få dig att förstå Du måste resa dig och gå”

 

Texten är skriven av Jonas Gardell,en text som berör, allt för många mår dåligt.

 

Men det krävs mod att resa sig och gå och lämna allt bakom sig.

 

 

Livet är så mycket mera värt.....

Av Ulla - 8 augusti 2012 10:26

 

 

Onsdag 8 augusti

 

Namnsdag Silvia Sylvia




 

 

 

    

 

 

 

Tänker på att. Jag hade ingen semester att längta till och inte behövde jag bekymra mig över att den är slut. Men lite saknar jag känslan av den första semesterdagen... som man hade då man arbetade.

Nu är man ledig alltid sen man fick sjukersättning.

 

   

 

Livsfunderingar en augustidag framför datorn,,,, ,,, hallå vänner denna förmiddag,,,, Varje ny morgon – varje nytt ögonblick – är en ny start.

 

Det blev en rolig och trevlig dag med släkten igår då vi firade en 12-åring coh fick se ett nytt hus. God mat och många skratt.

Idag är magen inte alls med,,,,fy katten.

Vädret ja,,,,inget vidare en massa svarta moln och rätt var det är så stänker det....o ibland kommer det lite sol,,,,

Dagen idag tillbringas i hemmet,,,med allmänt pyssel och OS.

 

Livet blir inte alltid som man tänkt sig eller som man drömde om när man var yngre och fantiserade om hur det skulle bli. Det kan bli bättre än man trott…eller kanske annorlunda eller kanske betydligt kämpigare än man anat. Det är märkligt hur livet kan vara så fullt med glädje och sorg, oro och längtan. Ibland kommer man till vägskäl i livet och det är dags att välja åt vilket håll det ska gå. Jag har tagit ett beslut som kommer att påverka resten av mitt liv till det bättre och jag är så lättad och lycklig över att ha bestämt mig. Man borde uppskatta livet mer än man gör…inte ta det för givet!

 

 

Moralens,,

 

Moralens väktare är aldrig bekymrade för sig själva, utan bara för andra.

 

Helge Krog (1889-1962)

 

Kom ihåg att du är värdefull och att du duger som du är, acceptera dig själv och var stolt över dig själv, klappa dig själv på axeln, du är din egen lyckas smed, mår du bra mår din omgivning bra. Kom ihåg att du är unik, just för att du är den du är. Klappa någon på axeln och denna någon växer som människa, le mot någon och du får ett leende tillbaka, säg ett vänligt ord till någon och du blir denna någons guldkorn…

Varje dag har sina guldkorn, även de grå dagarna, de är bara lite svårare att se dem bara, men de finns alltid där. Kom ihåg att det bor en ängel i oss alla, en del är bara mer vingklippta än andr Livet är som bergochdalbana, en våldsam och svindlande lek. Livet är att hoppa fallskärm, det är att ta risker, falla och resa sig på nytt.

Det är bergsbestigning, det är att försöka nå upp till dess topp och känna sig otillfredställd och fylld av vånda när man inte klarar av det.

 

 

Ha en bra dag !

 

Fånga Dagen !

 

Var rädd om dig och de dina,,,,,,  

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards