Alla inlägg under mars 2012

Av Ulla - 15 mars 2012 17:58

Så blev det kvällen...


Oj vad denna dag tagit på mina krafter! Men ni skall slippa höra.


Dagen idag,,,,


Meditation.


Gynekologbesök.


Lite shopping strumpor,,,,läppstift....


Lunch med väninna på stan.


Handling med maken av diverse saker till kyl och frys och en vacker bukett med tulpaner.


Promenad trots att det är råkallt :)) Ingen sol idag.


Nu kära vänner ska ni ha en riktigt bra kväll. Glöm aldrig bort att ni alla är värdefulla och unika.


 

Dagens Ord:


Livet är en oerhörd gåva, värdesätt det och gör det bästa av den genom att ägna din tid åt sådant som verkligen betyder något.

Av Ulla - 15 mars 2012 15:18

Är du lycklig, väl, så gläd dig åt din lycka med en var, och ju mer du delar med dig, desto mera har du kvar.


Esaias Tegnér

Av Ulla - 15 mars 2012 08:00

Gomorron !


....går till gynekologen,,,,,gillar inte,,,,tittar in senare....

Av Ulla - 14 mars 2012 17:59

 



Kvällstankar,,,,, Det är våren..jag det är våren som har kommit igen........som en kär gammal vän......!

Jag smakade på ordet mars..och kände helt tydligt..varma vindar ljuset som alltmer tilltar..det smakar mer..


Allt är ju inte en dans på rosor men mestadels går ju livet:) oh de fina vädret håller i sig:) .....Våååååår!!!!!!!!!! .....Våååååår!!!!!!!!!! .....Våååååår!!!!!!!!!!


En solig dag möter mig på min härliga promenad på väg till frisören och jag känner ren och skär tacksamhet. Ljuset, dofterna, naturens försiktiga uppvaknande och de leenden som solen målar på våra läppar är som bränsle och livskraft på högsta nivå. Möter många glada människor. Härligt ! Batterierna laddas med ljuset.


Frisörbesöket blev jag nöjd med.


På hemvägen strosade jag lugnt hemåt,,,,köpte en glass och satt en stund på en bänk...inte klokt vilket väder.

En solig vårdag.... Sol, sol strålande sol :) Jättefint väder hela dagen !!


Till middag blev det fläskfärsbiffar, pasta och sallad och nu har det fikats med kaffe och pepparkaka.


Nu blir det soffan och tv.

Njut av kvällen !

Ha det fortsatt bra i VÅRENS TID!!


VÅRKRAMAR i kvällningen till dig som tittar in.

Av Ulla - 14 mars 2012 10:42

 




Hej svejs !  





Imorse väcktes jag runt fem-snåret i sängen,,,,. Jag var övertygad om att ett brandlarm gick. Det visade sig vara någon slags vårfågel som tydligen parkerat mitt utanför fönstret.

Här kommer jag indansandes,,,ha ha...nåja....här i alla fall. Solen strålar och det är runt 8 grader just nu. Det bli en fin dag.

Jag har dammat lite på morgonen,,,när solen lyser så ser man en massa damm och tussar. Försöker få bort lite i alla fall.

Idag skall jag klippa mig,,,,min frisör har slutat eller rättare sagt hela salongen har slått igen. Sååå jag skall gå till någon helt ny som jag hittat,,,,tar en promenad dit eftersom det bara tar en ca 25 minuter och skall vara där halv två.

Sedan skall jag hem eller maken börjar i tvättstugan,,,det blir bara två maskiner idag.

Det blir min dag,,,,om inget annat inträffar.


   


Ha nu en fortsatt trevlig dag denna soliga Onsdag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....


Ha det sååå bra,,,,


    



Om Ögon,,,,,,



Men sade jag således detta: De vackraste ögon jag vet är barnets ögon som ser en stor och jublande hemlighet det minsta alldagliga ting: en stjärna, ett blad, ett bi och en solstråles lek i en vattenpuss – som man inte får plaska i! Men sade jag således detta då tänkte jag inte på de gamla och stillsamma ögon som dävnats i årens ve. Ty då – när de snuddas av glädje och skimra en stund och le, då märkte jag nog att det finns inga vackrare ögon att se.


Dikt: Nils Ferlin



  

Dagens klokord

Rädsla är brist på tro.

Paul Tillich



 

Av Ulla - 13 mars 2012 10:20

God morgon god morgon hör fåglar sjunga godmorgon i kör. Sol sol härligt. Ja nu vill man våren ska stanna vi behöver värma upp vår frusna kroppar.


Morgonpromenaden avklarad med  maken. Frukost äten,,,,kaffet urdrucket och tidningen läst precis som vanligt.


En tom agenda,,,,,denna den 13 mars.  



Ett trevligt kalas igårkväll,,,,,


Är trött idag och fåt ta det lugnt,,,,tror jag.


Fick några ord av min vän igår....


Du är värdefull ♥ Kom ihåg att ditt värde handlar inte om det du gör utan för den du är och du är värdefull bara genom att finnas till. Du har kommit till jorden av kärlek och längtan till livet, att få uppleva att vara Du i en kropp, själens boning.




Ha en härlig, vårlig tisdag och tala om för dig själv att du är älskvärd och värdefull ♥

Av Ulla - 12 mars 2012 11:45

Vårkänslorna är på topp… Promenad på morgonen, härliga djupa andetag i den friska luften för att verkligen förstå att det är en känsla av vår därute. Jag stannar upp och andas in den friska luften.. Fågel liv både hörs och syns.. Välbefinnande.. det var igår detta. Det blev två härliga promenader under dagen men annars mest slöande i soffan för tvtittande och läsning.


God Förmiddag Världen


Denna dag ny måndag och en helt ny vecka.


 En dag att göra vad med ? Efter en riktigt god natts sömn så är jag redo för denna dag. 

Dagens samtal med mamma,,,oj oj vad allt var besvärligt idag.

En skön promenad i ljuset blev det på morgonen och vilket väder solen strålar och det är 9 grader varmt,,,,vår vår välkommen.

Efter att promenerat så tog vi en kopp kaffe och macka sedan bar det iväg för att handla lite till kylen. Har nu dammat av lite och skall göra lite allmänt pyssel här hemma.

Ikväll skall vi på uppvaktning till en mycket god och nära vän som fyller år så det är bästa att vila lite innan.


Önskar er alla en riktigt skön dag....Fånga dagen och dess guldkorn.  


Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel, Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel, för det betyder ju att man är klokare idag än igår."


Jonathan Swift

Av Ulla - 11 mars 2012 11:05

Hej denna söndag,,,,,   

Här kommer lite tankar om gårdagens Melodifestival,,,, ”Folk har inte förstått hur älskad jag är” skrävlade riksskrävlare Ranelid efter sin triumf i delfinalen av melodifestivalen. Igår var det final, och kärleken till ett mirakel till människa och melodi skulle manifesteras. Känslan efteråt var att Björn Ranelid efter föreställningen i Globen hade blivit offentligt dumpad av inte bara det svenska folket utan också av hela kontinenten Europa. När jag hört alla bidrag så är det som slår mig att nivån är så varierande. Mellan botten och toppen är det så långt. Med tanke på alla bidrag som skickas in så undrar jag hur dåliga de kan vara eller om det redan på förhand är klart vem man vill se överst på tronen? Mina favoriter denna gång var Loreen, David Lindgren och Danny.....men visst var lilla Molly bra också. Men gillade faktiskt lite av Thorsten Flinck,,,, Så var det över efter sex långa veckor. Nu en paus innan Europa äventyret börjar och jakten på vem från öst som kommer vinna... Loreen vann och det var bra och chansen till en bra placering i Europa är stor kanske,,,eller,,,,vad tror du.

  

Idag skiner  från en blå himmel. Inte alls som igår. Vädret igår var tråkigt, man trodde ju att det skulle bli jättefint för det fick man höra på väderprognosen. Men det var grått och endast lite sol på morgonen. Sen var det grått och det blåste nåt fruktansvärt, och iskallt. Idag ser himlen helt annorlunda ut. En fin dag med andra ord.

Vi har tagir en morgonpromenad det var riktigt skönt att komma ut tidigt sen gick vi hem och fortsatte vår frukost. Nu sitter jag här och kollar runt. Maken löser korsord. Det blir en lugn dag för oss. Lite tv-skidor och framåt eftermiddagen tar vi en ny promenad.






 

   




 

"När jag känner mig ensam tänker jag: V a r ensam, då. Lär dig hantera ensamheten. Rita en karta över den. Sitt kvar i den, för en gångs skull. Välkommen till människans villkor. Men utnyttja aldrig mer en annan människas kropp eller känslor som klösbräda för din egen ouppfyllda längtan."



- Elizabeth Gilbert -




Ha nu en fortsatt bra dag denna söndag,,,, var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så..... Sprid kärlekens, medmänsklighetens och omtankens ljus omkring er .....Snart är det vår vänner,,,



   Lever på hoppet som vanligt,,,,,




 


Okänd Små vänner kan visa sig vara de största. //Aisopos

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards