Alla inlägg under februari 2013

Av Ulla - 19 februari 2013 10:00


 




    


Tisdag 19 februari


Namnsdag: Ella, Gabriella


  Godmorgon !


Meditationen är gjord.

God natts sömn men vaknade tidigt för en gångs skull.

Jag brukar ligga länge och få frukost när jag väl masar mig upp.

Nu fick jag överraska maken med frukost.


Han undrade om allt var bra !!??


Ja man kan ju undra ibland……. jag är nog ganska bortskämd,,,,i alla fall när det gäller frukost,,,


Ibland kan tystnad vara skrämmande, men oftast är det faktiskt en "lisa" för själen. Tystnad är en viktig del i vårt tänkande. Att kunna höra och uppfatta tystnaden är en gåva vi fått i våra liv. Om tystnaden inte finns, i det brus av informationer som finns runt omkring oss idag, då finns inte heller någon form för återhämtning för Dig. Vi hittar inte oss själva, vi är i bruset, i det som omger oss och inte i det som är "jaget". Fundera över var Du kan hitta Din tystnad? Kanske hittar Du den i naturen, vid havet eller i din meditation. Din egen tystnad, och var Du finner den, är väldigt personligt. Hur som helst är det viktigt att ha sitt eget paradis där man finner sin egen tystnad, en plats att återvända till när världen omkring snurrar på värre än vanligt. Ge Dig själv en stund av total tystnad varje dag. Kanske kan Du göra det som ett avslut på Din dag, sätta en slutpunkt för dagens händelser. Ett annat sätt är att ladda inför en ny dag och de händelser som är just nu och just idag. Tänk på att vi lever just nu!  Kom ihåg att Du måste vara i tystnaden en stund för att kunna höra den och sedan höra vad Din själ vill säga till Dig. Dessa ord sa kvinnan som har hand om meditationsstunden i kyrkan som jag går på torsdagskvällar. Hitta tystnaden,,,,njut av stunden. Tänk på att även du kan meditera. Alla kan. Det är en enormt skön och fridfull stund.


Hemma stänger jag av alla ljud till och med gubben får tejp för munnen,,,nä jag skojar jag stänger in mig i ett rum sätter på mig hörlurarna och spelar lugn musik eller porlande vatten eller annat. Blundar och försvinner,,,,,så skönt. Det är ett varmt lugn som har spridit sig i min kropp! Lite obehagligt, lite skrämmande å väldigt härligt! :) Att det är obehagligt å skrämmande beror nog på att jag inte riktigt vet hur jag ska välkomna det. Härligheten är nog för att det är spännande. När jag tänker efter så beror nog denna inre harmoni på att jag har rensat. Rensat upp i livet, tankar, vänner och andra gömmor runt omkring mig.

Jag har förlikat mig med tanken att livet har förändrats och att jag är sjuk, att det som har hänt kommer att tillföra mig något nytt i slutändan. Har släppt taget om några så kallade vänner som har funnits med i periferin å stulit en massa energi. Dessa människor har jag släppt taget om till andra som de kan ge energi å tillföra glädje.

Mina tankar om mig själv har jag verkligen rensat i !

Jag duger som jag är.


Det blev morgonpromenad i ruskvädret…. (alldeles för mig själv) gubben ville inte idag. Men mötte en del stressade själar ute på väg till jobb eller dagis. Väl hemma igen fick jag kaffe.


Resten av dagen,,,,,


Lunchträff med en väninna och för lite prat och tjat och fnitter.


Apoteket skall få ett besök av mig !


Sedan får jag umgås med käre maken ,,,,,


Nu önskar jag dig en skön dag var rädd om dig och de dina.


Fånga Dagen !


   


Avsikten är vår starkaste kraft. Varje handling, tanke och känsla är föranledd av en avsikt och det är bara en själv som innerst inne vet vad ens avsikt är. Beakta att vi lever i en värld av orsak och verkan. Vad man orsakar får man ta konsekvenserna av, för orsak kan inte skiljas från verkan. Varje handling och varje tanke ger ett likvärdigt gensvar.


Gary Zukav

Av Ulla - 18 februari 2013 18:58

 


En ängel bor i ditt inre...Ingen kan se den! Ingen vet om den! Men den finns i ditt hjärta...Den ger dig tröst och stöd... Finns där till dig för alltid! Finns när tårar rinner! Men även när glädjen strålar... Dess vingar må dig kittla...Tills du skrattar av glädje! Tills dagar en dag tar slut! Men fortfarande finns den... Du fick den vid din födsel...Av dina förfäder i himlen! Av de som dig älskar! Mer påtagligt än själva livet... Ett stöd för dig för alltid... Med vingar av dunlätt kraft! Med ömhet och värme! Vakar den över dig, livet ut... Och när dagarna en gång tar slut...Följer den dig på vägen! Följer dig hem till de dina! Den glittrar och lever i ditt inre! Din ängel överger dig aldrig!!! Den finns genom livets alla dagar! Den "flyger" i ditt inre! Ger dig kraft och glädje!!!


okänd


 


 


 


 




 

Av Ulla - 18 februari 2013 09:00

 



Måndag 18 februari


Namnsdag: Frida, Fritiof


Nationaldag: Gambia


 


    Hej Bloggvärlden !


Ny dag och en helt Ny vecka.

   

Just nu sitter jag ensam och njuter av tystnad och stillhet efter en skön meditationsstund.

Dusch, en lätt frukost intagen bestående av lättfil och frukt.

Maken är på sjukgymnastik och när han är tillbaka så blir det kaffe och kesomacka.


Sedan får vi ut och handla lite,,,det börjar bli tomt i kyl och frys.


Igår på eftermiddagen började det snöa igen,,,,ruskväder.

 Trött på grått väder behöver sol,,,

 


Har inte så mycket att skriva om denna dag utan det blir lite klokord av andra.



   


"Respektera dig själv. Ge bort din tid, din kraft, dina rikedomar, men inte din själ. När du lever för andra har du förlorat ditt eget liv. När du förlorar dig själv finns det ingenting kvar. Vem respekterar dem som inte respekterar sig själva?"


~ Ur Kvinnornas Tao


En blomma vill jag vara i världen, jag vill leva med en blommas vishet, vara andra till förvånings glädje, stå och se med blommans klara blick, inte bära agg mot dem som hata, inte kräva våld och död tillbaka, bara vara till i gränslös kärlek.


~ Bo Setterlind


   



 



En God Måndag önskar jag dig med allra bästa stora kramar från mig!

Av Ulla - 17 februari 2013 22:15

 

Av Ulla - 17 februari 2013 11:28


 



Jooo... Söndag och snart måndag igen och ny vecka framför oss....


Dagens citat

"Smicker liknar vänskap, precis som en varg liknar en hund."

källa: George Chapman


Söndag 17 februari

Namnsdag: Alexandra, Sandra


Har inget speciellt att skriva om,,,,Tråkväder,,,grått och 2 plusgrader,,, Vi gav oss ut i tråkvädret,,,,ruggigt blääää………lite halt,,,,gillar inte. Men en halvtimma blev det,,,,,


Såg du Melodifestivalen,,,,,,,,,,,,,,Det blev en riktig jävla schlager i final !!!!! Ja så var det med denna schlager,,,,,jag hade ingen favorit alls…

Ja dagen fortsätter,,,,,skall pyssla och vila, kolla tv,lösa korsord, läsa,,,,,det finns alltid att göra,,,,önskar dig en skön söndag.



Ett annat citat 

"Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte."

källa: Benjamin Disraeli


  

Av Ulla - 16 februari 2013 15:20

 

 

Det var få människor som såg att mina ögon var sorgsna ty jag skrattade mycket. Du märkte det och du frågade ofta varför. Då skrattade jag – återigen, och kanhända jag sa att allas ögon kan väl inte vara så glada som dina. Men jag lyckades aldrig narra dej och jag såg du förstod eller anade att vi inte skulle vara tillsammans – tillnärmelsevis så där länge som visorna och vi själva ordat om.

 

Nils Ferlin

 

 

Lördag 16 februari


Namnsdag Julia Julia


Nationaldag Litauen


• • ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫


Radion har gått stundtals med vacker och ibland rockig musik...härligt.


TV har det varit mycket också denna dag,,,skidor hit och dit.

Sverige har fått ett brons,,Tack Frida Hansdotter.

 

Annars har det,,,,,,,

 

Promenerats i gråvädret....ruggigt.

Bakats kanelbullar.

Tränats.

Pysslats.

Nu står en fiskgratäg färdig och skall bara in i ugnen.

 

Så har dagen varit hittills.

 

En bra dag.

 

Ikväll skall vi se Melodifestival igen....hur skall detta bliva...???

 

Ha en skön eftermiddag och kväll...

Av Ulla - 15 februari 2013 19:01

 


"Var inte rädd för döden.

Var rädd för det olevda livet!"


Bertolt Brecht


FREDAG den 15/2


Nyhetsdag eller oviktigt vetande,,,,bladder...


En meteoritsvärm träffade jorden och valde Ryssland någonstans vid Uralbergen som nerslagsplats. Några av stenarna exploderade och ställde till med stor skada på fönster och slog ut strömmen. Självklart var det många som fick panik och ett hundratal människor fick söka läkarhjälp. Ingen blev allvarligt skadad som tur är. Det kittlar lite i magen när man tänker på var meteoriterna kommer ifrån. Visserligen är vi också rymdvarelser, men detta känns som något helt annat. Men titta så många som blev skadade,,,,,


En historisk hjälte är misstänkt för mord på sin flickvän….. En hel sportvärld sitter med öppen mun i ren förvåning när nyheten sprids om Oscar Pistorius (Bladerunners) dödskjutning av sin flickvän. Ett intresse för vapen, ett gräl och tragedin är ett faktum. Det finns alldeles för många vapen i omlopp runt om i världen. Det sammantaget med skjutgalna människor. En fantastisk karriär som fick världen att häpna har fått ett tragiskt slut! Vem minns en vinnare, när det slutar så här tragiskt. En dödskjutning av en flickvän. .



Lite blandat bladder från mig,,,,

Vaknade även denna dag,,,,allt precis som vanligt med göromålen denna dag.


Min torsdagkväll bestod av min meditation i kyrkan efter det var vi några stycken som tog en promenad och pratade.

Skön promenad i mörkret och dagen blev bra med mat ute,,,en fin Alla Hjärtans dag,,,,


Efter frukost idag for vi iväg till ett köpcentrum och kikade,,blev inte mycket shoppat men nya sockar till mig och en halsduk till maken. Rusta fick ett besök men inget inhandlades. Ett par färska frallor köptes dock på ett bageri som skall blev till kaffet. Efter en stunds vila så pysslade jag i hemmet en stund. Middag intogs. Glass och Kaffe. Skidåkning på tv och nu stundar lite mys denna dag.

På spisen har vi förberett varma mackor och till det blir det en öl. Nu skall vi titta på tv igen,,,På spåret i publiken har vi vänner….få vi får kolla ordenligt sedan blir det Skavlan. Ja så blir vår kväll,,,,,,,,,,,,,,,,,hoppas du haft en bra dag och får en skön kväll.


Var rädd om dig och den dina.

Njut av din kväll.



Trevlig helg,,,,


 

Av Ulla - 14 februari 2013 16:00

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards