Alla inlägg under januari 2012

Av Ulla - 3 januari 2012 18:53

Röda märken... ...som kliar något alldeles fruktansvärt,,,,,kli kli,,,,

Av Ulla - 3 januari 2012 12:11

  ”Carpe diem, quam minimum credula postero” – Fånga dagen betänk ej morgondagen.




Hej svejs,,,,


Min dag började tidigt,,,efter en orolig natt så infann jag mig på sjukhuset kvart i åtta.

Provtagning,,,svårstucken men det gick bra efter några försök. Tur att man inte har ont av det när dom karvar runt i en.


Röntgen,,,,väntan,,,,,så blev lungorna röntgade,,,,väntan igen.


Så med tunga steg gick jag och med maken i släptåg ,,,,,fast han gick före mig för jag drar mig i det längsta till Lungonkologen,,,,vägning,,,lite prat med sköterskor,,,du ska se Ulla att det går bra även idag. Fick den läkare jag har mest förtroende för,,,,,Roligt Ulla att se dig,,pigg o fräsch som vanligt och alla prover ser bra ut ingen förändring sen sist,,,vi ses igen om tre månader,,,,adjö adjö. Ja jösses va glad jag blev,,,,stenen föll från mitt hjärta.

Nu skall jag bara göra en sak,,,,,,tyckte han,,,försök att gå ner i vikt Lilla Ulla,,,ja ja,,,jag skall börja.


Med tanken på bantning så åkte maken och jag till vårt favoritfikaställe,,,,drack kaffe latte, en smaskig macka och en god liten kaka.


Nu skall det bli lite här hemma att göra,,,

Full fart… Måste städa... ...den där strumplådan som är mer rörig än någonsin. Så jag borde städa lite överallt,,,, Mina fönster är mer eller mindre igenmurade av skit och salt efter alla stormar. Inte konstigt att jag får tända lamporna så tidigt varje dag! Och nu ska det visst komma en ny storm vilken dag som helst. Så då är det inte lönt att be mannen att tvätta fönster ännu,,,,igen alltså.

Nu skall jag städa lådor ,,,har fått energi. Nu skall jag inte tänka på min cancer.,,,,men jag vet att det kommer jag att göra o allt annat.


Det har börjat storma ute ,,,igen,,,,


En tråkig spårvagnsolycka har idag inträffat i Göteborg,,,17 årig flicka omkom. Tragiskt.


 LEVER PÅ HOPPET SOM VANLIGT


CARPE DIEM! Förvalta sen din dag bra och njut av det återvändande ljuset!



Några ord: ”Jag tänker inte på allt elände utan på allt det sköna som ännu finns kvar.” /Anne Frank (1929-1945)

Av Ulla - 2 januari 2012 12:53

2012


Nu skall det bytas ut en etta mot en tvåa ... ... tur att man inte är en nolla,,,2012 alltså det blir svårt att skriva

.

Ett nytt år är det. Nya möjligheter ligger framför oss, nya val, nya situationer, nya bekantskaper..Jag önskar ER alla en harmonisk framtid med lycka, skratt och lyckosamma val.


NU VÄNDER DET! Vi går mot ljusare tider igen... dagsljuset, det vi saknar så mycket just den här årstiden... Här i Göteborg har vi ingen snö heller så det känns verkligen mörkt och just denna dag så är det 7 plusgrader en strålande sol. Men snart väntas en ny storm. Räcker det inte snart med stormar.


Dagen idag började med att jag sov alldeles för länge och kom inte upp förrän kvart i tio. Sedan blev det soffan med frukostbricka och gubbe. Myspys.


När man kvicknat till tog vi en tur till Kungälv och strosade runt lite där och bl.a handlade lite.

Idag blir middagen tidig,,,,kycklinggratäng eftersom jag skall till sjukgymnastiken,,,,så sent som klockan 17 idag och innan dess skall jag träna.

Så ser min dag ut.


Imorgon klockan åtta skall jag till Lungonkologen på sjukhuset,,,provtagning, röntgen och sedan läkaren. Hoppas hoppas,,,,,håll alla tummar och tår för att inte skall vara någon förändring till det sämre utan att det ser ut som sist eller ännu bättre. Oron gnager.


Och glöm inte!

Varje människa, är unik, och ska behandlas med respekt och värme! Oavsett hudfärg, religion, kön eller sexuell läggning! Kram på er alla!


FÅNGA DAGEN !

Av Ulla - 2 januari 2012 12:49

Av Ulla - 1 januari 2012 20:02

Den som kräver bevisning av om ett fenomen finns eller om en företeelse fungerar, …och inte kräver samma bevisning av att det inte finns eller inte fungerar, …har missat en väsentlig bit… Einstein

Av Ulla - 1 januari 2012 20:01

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där. Vi ser ju inga stjärnor, där intet mörker är. I ljusa irisringen du bär en mörk pupill, ty mörkt är allt som ljuset med bävan längtar till. Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där, var inte rädd för mörkret, som ljusets hjärta bär.


~ Erik Blomberg ~

Av Ulla - 1 januari 2012 20:00

Sorg och glädje ? människans lott. När vi detta rätt förstått blir färden trygg i stort och smått. Sorg och glädje: tråd för tråd själens klädnad vävs av nåd, ty i var flik av sorgens våd gömmes glädjens silkestråd.


William Blake

Av Ulla - 1 januari 2012 19:55

Tankekorn


Liksom Gud var dag ger oss solen ger Han oss också ett ögonblick då det är möjligt att ändra allt som gör oss olyckliga. Var dag försöker vi låtsas att vi inte märker detta ögonblick somom det inte existerade, som om dagen i dag är detsamma som dagen igår, och kommer att vara densamma i morgon. Men den som verkligen lägger märke till dagen i dag kommer att upptäcka det magiska ögonblicket. Det kan ligga dolt i en stund vi stoppar nyckeln i låset på morgonen, i stillheten strax efter middagen, i de tusen och en ting som tycks oss likadana. Detta ögonblick finns – ett ögonblick då stjärnorna samlade kraft strömmar ned till oss och lär oss utföra mirakel.


Paulo Coelho

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards