Alla inlägg under april 2013

Av Ulla - 14 april 2013 19:30

 

  

Är det vår nu? Sommardäck på, vinterdäck av,,,,,,

 

 

.... SÅ,,,,,,,,,Ibland glimtar det till lite och livet känns spännande och väldigt värt att leva,,,,kloka ord,,,eller ???

 

Ja det kan glimma till.....och dagen blev faktisk bra,,,,,,en strålande sol och 10 plusgrader en härlig promenad och fika hos vänner,,,,,inget att klaga på och inatt sover jag säkert gott igen.

 

Imorgon är det en ny dag igen,,,,,,

 

.....och nu ösregnar det.........

 

 

 

 

 

 

Av Ulla - 14 april 2013 18:45

 

 

 

Gå inte framför mej – Jag kanske inte kan följa dej. Gå inte bakom mej – Jag kanske inte kan leda dej. Gå bara bredvid mej och – var min allra bästa vän.

 

Albert Camus (1913-1960)

Av Ulla - 14 april 2013 18:45

Paulo Coelho och kärleken

 

"Kärleken är alltid ny.

 

Det har ingen betydelse om vi älskar en, två eller tio gånger under våra liv – varje gång står vi inför en situation som är helt ny för oss. Kärleken kan föra oss till helvetet eller paradiset, men den för oss alltid någonstans. Vi är helt enkelt tvungna att acceptera den, för det är den som ger näring åt vår existens. Om vi vägrar kommer vi att dö av svält medan livets träd håller sina dignande grenar framför våra ögon utan att vi vågar sträcka ut handen för att plocka dess frukter. Vi måste söka kärleken där den finns, även om det innebär timmar, dagar och veckor av besvikelser och sorg. För i det ögonblick vi ger oss ut för att söka kärleken ger sig också den av för att komma oss till mötes. Men jag vet att det är med kärleken som med en stor damm: om man låter en spricka uppstå där vattnet sakta kan sippra igenom kommer snart vattenmassorna att spränga vallarna, och efter ett tag finns det ingen som lägre kan kontrollera den våldsamma forsen”

Av Ulla - 14 april 2013 09:00

Uj uj uj…. Natten som gick var bedrövlig. Klockan gick o gick det gick bara inte att sova,,,,Jag  känner mig jobbig,seeg,trött o grinig.

Som en jojo.

Mellan Hopp och förtviiiivlan.

Tur att allt inte är mörker.

Men ibland känns allt jobbigt.

 

Söndag och Suck och pust

 

Oro och knasiga tankar

Varför kommer de?

Så klart de är fel, helt utan anledning Magen molar av oro – men ändå …men blicken framåt och tanken positiv. Som nästan alltid. Så går jag vidare och det stoppas undan i ett hörn eller en vrå. För jag vet att just så är det; det fortsätter – livet alltså – framåt, med stormsteg. Det är tur det. Att livet går sin egen väg. Man vet aldrig vad som väntar. Ibland kan jag undra var de kommer ifrån och hur många tankar det finns i den här världen… Visst är det väl egentligen ganska konstigt; att tankar inte syns?! De bara finns där, inuti en hel massa människor… Ändå borde de ju ta mycket plats. Kunna påverka, skicka tysta budskap, sända goda energier till de som behöver. Det allra bästa …är att gå vägen rakt fram utan att svänga av en enda gång. Inte ens titta åt höger eller vänster. Bara rusha vidare. Utan att tänka något särskilt under tiden. Stänga av helt enkelt. Men det är inte så lätt,,,, Bara att inse …att jag blottar mig själv lite grann, visar en bit av mitt innersta, av mina tankar, av hur jag är och hur jag känner. Orolig inför vad som hända skall,,, Ibland är det svårt så svårt Ibland plättlätt. Ibland plättlätt mitt i det svåra svårt mitt i det lätta. Hur svårt kan det va?? Inte ett dugg. Faktiskt. Näpp. Mer plättlätt. Lixom. Jajamen! Se’n då *funderar* Fattar ni ? Ha ha,,,,näää,,,inte jag heller !!!

Ibland förstår man absolut ingenting…

När vi stannar upp och upplever det lilla, så är det ofta det lilla som förgyller och blir det stora,i livet. Blommor är mirakel, Naturen är mirakel, Allt Liv är mirakel, DU är ett mirakel. Vad som ligger bakom oss och vad som ligger framför oss är av mindre betydelse jämfört med vad som ligger inom oss! Lär dig att förlåta dig själv, i det som varit.

Det gamla är inte Nu ?

LEV NU!! inte i Igår !

Ja ja jag lever.

Lever på Hoppet.

 

 

Av Ulla - 13 april 2013 13:10

Oh, what a beautiful day...Usch....

Idag känner jag mig så ledsen, uppgiven och emellanåt arg. Har ingen anledning att känna så och jag avskyr att ha denna känslan........Det kommer över mig ibland och det är verkligen jobbigt när det inte finns någon konkret anledning för man kan ju inte göra något åt saken…grått o trist ute..vi tog en biltur ...och nu tog alla ord slut............... 

 

 

 

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer.

 

En dikt av Alf Henriksson




Ha en skön dag !

Av Ulla - 12 april 2013 19:30

Tankekorn

 

 

SÅ länge Du ger näring åt tanken att det finns något eller någon där ute som "gör" saker mot Dig, fråntar Du Dig själv kraften att göra något åt det. Bara när Du säger "Jag gjorde detta" kan Du finna kraften att förändra det. Det är mycket enklare att förändra det Du själv gör, än att förändra vad någon annan gör.

 

Ur Samtal med Gud

Av Ulla - 12 april 2013 11:40


 

Får nog skynda på med det här inlägget känns det som, ha ha,,,,,om rubriken ska gälla. För hur längekan man säga "Go morgon"?

Men det är ju precis som med allt annat man gör eller ska göra, det kommer alltid något emellan. Innan man kommer till eventuellt bloggskrivande på morgonen för det är ju inte alltid det viktigaste så måste mycket annat kollas igenom innan så som nyheter, äta frukost, prata med gubben, facebook och mailen. Ja det är mycket att göra. Nu

 

är det så att jag började skriva redan vid halv nio i morse,,,sååå det är en stund sen…

 

Så nu säger jag Godmiddag Vänner !

 

Det är fredag.

 

Myspysdagen.

 

  12 april och Liv har namnsdag idag.

 

Idag vaknade man till en vit mark. Jo det har snöat i natt efter flera veckors sol så kändes våren plötsligt väldigt långt bort men nu så ösregnar det. Kanske våren kommer nu.

 

Dagen har startat som sagt och vi har tvättat några maskiner på morgonen och det är nu på tork. Dammvippan kördes runt lite också.

Nu sitter jag här och käre maken ligger i soffan och läser.

Vi skall ge oss ut en stund med någon promenad hägrar inte idag.

Affärsbesök blir det och livet pågår som vanligt med ditten och datten.

Krämporna finns och för att vara sjuk mår jag ganska bra.

Jag skall inte klaga.  

 

Meditationen igår var lika bra som vanligt och tyvärr bara två gånger kvar.

 

Ikväll blir det tv ,,,Lets Dance,,,,gillar jag.

 

  skall ta en bloggpromenad nu.

 

Nu önskar jag er alla en fin fredag.

 

   

 

Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta...♥

 

- Okänd

Av Ulla - 11 april 2013 11:59

   

 

Torsdag 11 april

 

Namnsdag Ulf Ylva

 

 

   

 

"Det finns ett helvete - att vara ensam Det finns ett himmelrike - att kunna vara det"

 

Poul Bjerre

 

 

   

 

,,,,,som ni vet är jag väldigt förtjust i ord.....

 

Ord som är viktiga och betyder mycket för mig är Respekt, Tillit, Ödmjukhet, Kärlek och Tacksamhet, Vänskap,,,,,o sååå många fler.....

Vad betyder de här orden för dig? Eller andra ord !!


♥ Tacksamhet är att låta sig drabbas av de ordinära och aldrig ta något för givet

♥ Att stå i tacksamhetsskuld har inga likheter med tacksamhet

♥ Tacksamhet är smittsam. Om vi delar med oss av den, kan den sprida sig hur långt som helst ♥ Om din enda bön i ditt liv är "Tack" så är det tillräckligt.

 

(Fritt citerat eftrer Mäster Eckhart, medeltid teolog och mystiker)

 

♥ Man kan leva sitt liv på två sätt: Som om ingenting är ett mirakel eller som om alltting är mirakel. En viktig del av tacksamhet är förmågan att förundras.

 

Ur I tacksamhetens tecken/Patricia Tudor-Sandal (Levnu)

 

 

 

 

HÄR KOMMER DAGENS SKRATT,,,,,Kolla....

 

 




Ja hej på er ,,,,,,förmiddagen har gått.....jag och maken har varit ute på en promenad lite längre än vanligt,,,molnen hopade sig och det var kyligt trots 5 grader varmt.....vilken värme.

Det varnas för både regn och snö och det kändes som något var på gång.

Nu är vi hemma i värmen igen och skall ta oss en värmande kopp kaffe.

Igårkväll fick vi främmande av en make kompisar från Värmland,,,han kom dock från Skåne där han hämtat en husbil han stannade till hos oss och fick lite mat innan han styrde fären hem till Värmland igen. Det blev en trevlig stund på kvällen.

 

 

 

 

 

 

Ikväll har jag min meditation,,,längtar,,,,,

 

Annars inga stora händelser....

 

Ha en bra dag vänner,,,,,var rädda om er och varandra,,,,

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards