Alla inlägg under oktober 2012

Av Ulla - 22 oktober 2012 18:00

Invirad i mysfilten… har jag intagit soffläge och tänker stanna där en lång stund....ikväll skall jag se Det Okända på tv....slurpa te och bara vara.


*funderar*


… Här och Nu … ♥

 

 

Tar en måndagsfräckis när jag ändå är inne,,,,,,

 

Ha aldrig sex med en poliskvinna - hon säger bara stopp!

Inte med ett affärsbiträde - hon säger bara varsågod nästa!

Inte med en lärarinna - hon ger dig bara pekfingret om du gör fel.

Men gärna med en i hemtjänsten för hon säger - Upp igen! Vi försöker en gång till!!!!!

 

 

Hej då......ses imon,,,,

Av Ulla - 22 oktober 2012 10:57


 

 

 

Måndag 22 oktober


Namnsdag Marika Marita

 

Hej å hå nu är det visst måndag igen !!

 

Sovit länge denna dag,,,,,men har åter vaknat upp till en grå dag.

 

Igår hade vi främmande och framåt eftermiddagen blev det sol och vi tog en promenad efter middagen med barnvagn. Ja min Anna var här med sin guldklimp.....nu har vi tillbringat en stund ihop både lördag och söndag. Sen kom sonen en sväng och drack kaffe och det blev mycket prat med oss alla. Kul att han kom när det var andra här så då fick man reda på mycket...ha ha.

 

Denna dag,,,,allt som vanligt,,,lite mer värk och det är väl för att jag hållt på med en massa denna helg. Man får inte ha för roligt helt enkelt.

 

Jag skall tvätta en maskin, promenera bl.a

 

Maken och sonen skall till en bilverkstad,,, Jag skall ha lite egentid,,,,,

 

Tänkte bara höra med dig,,,,, Behöver du någonstans att bo ? Lite virke, färg, takpannor, ledningar och annat material fogas samman till ett hus på 249 m2 bostadsyta. Huset måste ha någonstans att stå. Ex en tomt i Västra Göteborg på 1593 m2. Lite havsvatten nära tomten och lite andra biutrymmen. Simsalabim 20 miljoner 500 tusen och allt material är ditt. Det vill säga huset. Göteborgs dyraste villa hittills i år ligger i Långedrag.

 

Läste att,,,,Skrattet - den bästa medicinen - de välgörande effekterna av att skratta är många, den minskar stress och oro, skrattet påverkar vår inlärningsförmåga positivt, skrattet ökar prestationsförmågan, immunförsvaret stärks, blodtrycket sänks, smärta lindras, bättre matsmältning, skrattet gör oss mer närvarande i nuet, kreativiteten stimuleras, koncentrationen förbättras, relationer påverkas positivt, den höjer hjärt- och lungkonditionen med mera, med mera... Anledningarna är många! Se till att skratta varje dag, tillsammans med andra och våga skratta åt dig själv. Livet och vardagen blir roligare! Ja jag skrattar varje dag även om det är värk och elände,,,,,,

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig dag denna måndag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 

 

Jag fortsätter att leva på HOPPET....  

 

 

 

Av Ulla - 21 oktober 2012 11:20

"Vi är alla en del av den gudomliga gnistan. Vi har alla ett syfte i skapelsen, det syftet heter kärlek. Vakna, vakna upp till denna kärlek. Det som ligger bakom oss ska inte komma tillbaka. Det som ligger framför oss måste erkännas."

 

(Paulo Coelho, "Inspiration")

 

 

 

Söndag 21 oktober

 

Namnsdag Ursula Yrsa


  

 

Hej denna dag !

 

Grått och Blött.

Tråkväder.

 

Vi väntar vänner på lite mat idag så här fixas och donas.

 

Hoppas du får en fin söndag.

Av Ulla - 20 oktober 2012 18:45

Gokväll på er !


Denna dag har det regnat och regnat och regnat.


I morse for vi till Trollhättan och satte en ljung och tände ett ljus i minneslunden hos mina svärföräldrar.


En tur till Överby köpcentrum och kikade.


Efter det hamnade vi hos "min" Anna i Lilla Edet som fick en liten son i sommar och fikade. Bara hon och sambon hemma. Min lilla ögonsten var hos sin moster men imorgon kommer dom hit med min lilla goding.


Efter några timmar där så anlände vi hem,,,,och där utanför dörren,,,,,låg ett paket.......

♫♫ ♪ Säg det med blommor...♫♫ ♪ Ibland blir man ju bara så varm i hjärtat!! En härlig bukett med glada färger från en kär vän,,,


Efter ett samtal med henne så kom hon farandes hit med pizza ,,,bara för att hon längtade efter oss....det värmer i hjärtat...


Nu är vi ensamma och skall njuta av kvällen...,,,och det är dags för vetekudde och värktabletter ,,,,som vanligt när man haft en rolig dag....

 

Hoppas du får en skön kväll.....



Av Ulla - 20 oktober 2012 17:52

 

En dikt av Kent Andersson

 

Steget Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt, en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.

Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!

Sedan ett steg till! Det blir härligt att se vad som händer när man går åt det håll man själv vill! Jag måste få fråga mig själv vem jag är och varför jag gör det jag gör.

Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.

Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!

Idag vill jag följa min egen röst.

Idag är jag ingens hund!

Ett steg i sänder!

Och sedan ett till!

Det blir härligt att se vad som händer när man går åt det håll man själv vill!

Av Ulla - 19 oktober 2012 18:00

 

Av Ulla - 19 oktober 2012 09:29

Fredag 19 oktober

 

Namnsdag

Tor Tore

  

För att varje morgon ska kunna rymma nya möjligheter måste vi låta gårdagens besvikelser tillhöra gårdagen och börja dagens vandring med tom ryggsäck.

 

Anne Swärd.

  

Nu räcker det kanske med nederbörd för ett tag…. Tycker jag i alla fall !


Det har blåst storm kan jag säga.

Idag är det dock lite lungnare vad gäller blåsningen men ack sååå grått.

Gårdagen är historia, nuet är just nu och här och framtiden ett oskrivet blad...

Morgondrömmar blir verklighet...

Godmorgon! Sitter här vid datorn med ögonen i kors. Klockan var sju idag när jag steg upp eftersom klockan ringde och käre maken skulle upp och det känns segt. Är inte morgonpigg av mig. Nattuggla är jag inte heller egentligen har är lite svår att kombinera med tidiga morgonstunder. Men vad gör jag uppe ? Jo käre maken skulle iväg och hämta min syster och man för att köra dom till Landvetter flygplats och dom rackarna skulle med sin äldsta dotter och hennes man och barn åka till Thailand i två veckor….skönt för dom.


Dagen har börjat i alla fall och jag väntar samtal från Vårdcentralen………under väntan springer jag omkring med dammtrasan…….sedan,,,ja vem vet vad som händer. Jag har i alla fall tränat på morgonen även om det tog emot,,,,,,,


Ha en bra dag !

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite annnat !!!!!

 

Kommer det mera vatten !!!???? Har vaknat ett antal gånger de senaste dagarna av att regnet har öst ner och marken tvingas svälja vattenmassor den egentligen inte har plats för. Följden kan bli stora ras runt om i landet av all vattensjuk mark och lera. Det har redan börjat! I Dingle i Bohuslän har det rasat ner lermassor på vägen som nu är avstängd. Marken ska undersökas av geotekniker innan trafiken släpps på igen… Det finns massor av lera i Västsverige bland annat. Jag skulle tro att det blir fler skred framöver och det är bara att hoppas att ingen blir skadad eller dödad. Det kan vara mycket som snart är på glid därute. Usch ja fy för detta väder.

 

  

 

 

Blodregn på väg,,,….till Danmark! Varmt och gott ska vi i södra Sverige kunna njuta av till helgen upp mot 20 grader,,,,ja tack! Det kan vara skönt efter allt regn. Eller ? Blodregn kan komma till Danmark och kanske göra ett svep över sydligaste Sverige. Det låter  läskigt, men det är regn som färgats rött. Det är vindar från Sahara, som kan komma långt norrut och som blandats med rött stoft från marken. Tyvärr färgas både bilar och fönster när stoftet lägger sig när allt torkat upp! Jag klara mig helt utan blodregn känns det som. Låter läskigt eller hur ? Det kan vi klara oss utan.

 

 

 

 

Av Ulla - 18 oktober 2012 18:30

"Att dö är inte det värsta, att vilja dö och inte kunna är värre.."

(Sophocles)

 

 

 


Det räcker med gråväder nu... Eller snarare dimma, dis, ösregn och höststorm á la grande..!

Och just idag är en sådan dag när allting, både ute och inne - och såväl utomhus som inombords, verkligen känns grått och tungt...

Men men,,,dagen har gått och jag har gjort det som skulle göras.

Har även köpt mig ett par stövletter i lila,,,,härlig färg.

Tror att jag skall ligga i soffan resten av kvällen och kolla tv.

Njuta och ha det skönt med min käre gubbe.

Tända ljus och mysa.

Snart kommer brevet tror jag.

Det vanliga brevet från lungonkologen.Den vanliga kollen.

Säkert stabilt även denna gång.

Tror.

Väntar.


Men måste t r o, för att känna hopp

Och finns det hopp, så finns det även kärlek! :-)


Det finns alltid någon som har det värre... ...men var och en är ju sig själv närmast.

Och vi är ju alla inte mer än människor :-)!


Njut av din kväll......

 

 

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards