Direktlänk till inlägg 9 oktober 2012

Dagens ,,,,,Onsdagsbladder,,,,,,,,,,,,,

Av Ulla - 9 oktober 2012 13:27

  Hej där ute i världen !

 

Var är solen och den blå himlen?

Skall väl inte klaga på vädret för haft ett riktigt fint höstväder i flera dagar.

Njutit i fulla drag av sol.

 

Men idag så är det grått och blött.

Min dag började med att ringa telefonsamtal och sedan blev det sjukgymnastik där maken hämtade mig sedan åkte vi några ärenden.

Sedan blev det kaffe och macka,,,,nu datatid,,,,

 

 

Denna dag ett liv en dag i taget.

Ett ögonblick, ett andetag.

Framför allt i perioder av kaos och otrygghet är det livsviktigt att koncentrera sin uppmärksamhet och livsvilja till den dag som är.

Att låta blicken vila på de ljuspunkter som finns.

Att inte älta hur allt borde ha varit, inte gräma sig - utan söka sinnesro i det som är.

 

En strof som Tomas Di Leva skrivit ” Vi har bara varandra…” har dykt upp nu och då i tanken, inte för att jag är någon stor fan av honom, många gånger skrattar man åt hans flummighet och hans banala texter, men på nåt underligt sätt biter dom sig fast. Jag blev bara tvungen att leta fram texten för att se vad han sjunger om ,sista versen lyder Vi är alla löv på samma träd Del i det som sker Det finns en plats dit alla vill färdas Det bor ett möte i vårt hopp Ref: Vi har bara varandra Vi har bara varandra……. Det är bara refrängen som sitter där bak i huvudet, samma text upprepas gång på gång. Det blir som ett mantra ,vi har bara varandra….. ,det bor nog en liten Di leva inom mig, för jag går i gång och börjar spinna vidare med egna tankar. Vi måste vara rädda om varandra ,ta hand om varandra, se varandra, älska varandra……….

 

Tänk positivt,,, Ett gott skratt förlänger livet….det är nåt jag tror på, inte att man ska gå och skratta hela dagen ,utan mer ett positivt tänkande. Visst har man deppar dagar, de har väl alla. Men man kan öva upp sig i positivt tänkande, då mår inte bara en själv bra utan alla runt omkring blir smittade. Positivt tänkande är en billig medicin, det behövs inga dyra hälsopiller, inget läkarbesök, allt beror på en själv, vilken inställning man har, och hur man förhåller sig till livet. Att tänka positivt är att tänka på det man önskar, att tänka negativt är att tänka på det man inte önskar. Det är inte en fråga om att förneka verkligheten. Genom att tänka mer på det man önskar, hur man vill ha det, kan man träna sig att tänka positivt precis som man tränar upp andra färdigheter. Tron, hoppet, kärleken, viljan och entusiasmen är positiva känslor, om man plockar fram dom känslorna då kommer man att få göra sitt livs resa. Le och var glad det kunde vara värre…………... Jag skrattar varje dag trots att det inte alltid är så bra eller uppåt,,,,jag är jag... Ge inte upp !

Ibland kan det kännas som att man kämpar i motvind, det går inte alltid som man har tänkt sig.......... men orkar man hålla ut brukar det alltid lösa sig till slut.

 

Jag har hittat en bra "dikt" som säger så mycket--

 

"När en stormvind rycker i dig, tar andan ur dig, och vill dra dig med sig och krossa dig, kämpa då, och låt dig inte dras med! Kom alltid ihåg att hur stark stormen än är, så rids den alltid ut! Även de häftigaste stormbyarna tonar ner och även de svåraste vinterstormarna dör ut. De vinterstormar du upplever idag blir alltid till en ny vår. Så,Ge aldrig upp!

 

  

Dagens citat 

 

"Att skriva brev till sin käresta är som att rita en skinkmacka när man är hungrig."

 

källa: Carl Gustav Lindstedt

 

  

 

En hymn till livet.....

Livet är en chans, ta vara på den.

Livet är skönhet, beundra den.

Livet är lycksalighet, njut den.

Livet är en dröm, låt den bli verklighet.

Livet är en utmaning, anta den.

Livet är en plikt, uppfyll den.

Livet är lek, lek den.

Livet är dyrbart, ha omsorg om det.

Livet är rikedom, bevara den.

Livet är kärlek, ge dig hän åt den.

Livet är hemlighet, upptäck den.

Livet är löfte,låt det gå i uppfyllelse.

Livet är sorg,övervinn den.

 

 

 

 

 

 

 

 

Carpe Diem!

Den här lilla berättelsen hittade jag i en bok,som jag gärna vill dela med mig. Dagen i dag är din dag,var rädd om den. Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men varenda natt blir alla pengar du inte använt under dagen borttagna från ditt konto. Om det vore så skulle du förstås se till att alltid använda pengarna samma dag du fick dem. Det roliga är att alla har ett sådant konto! Men inte fullt av pengar utan fullt av tid. Varje dag sätts där in 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all tid som du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Din enda möjlighet att utnyttja insättningen är att leva i nuet.

Gårdagen är historia.

Morgondagen ett mysterium.

Dagen idag är en gåva.

Värdesätt varje sekund

 

 

 

 

 

 

Ja kära bloggarvänner det var en ny dag,,,jag mår så där och allt är som vanligt.

 

Hoppas du har en bra dag !

 

Var rädd om dig !

 

Jag lever på Hoppet   

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

17

Av Ulla - 17 mars 2017 13:23


           

15

Av Ulla - 15 mars 2017 09:00

       Man lär sig kompromissa. Foträta skor hade jag svurit på att aldrig ha.   Lilla Fruntimret        tack ...

14

Av Ulla - 14 mars 2017 08:45

   ,,,,lycka och lycka och lycka       Lycka är mycket enkelt.   Det är bara god hälsa och ett dåligt minne.   Ernast Hemingway      ...

Av Ulla - 13 mars 2017 10:10


         

12

Av Ulla - 12 mars 2017 13:21


      Tack

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards