Alla inlägg under september 2012

Av Ulla - 8 september 2012 13:20

  

Wiihoo!!

 

Jäklar anamma ,din dumma jäkel,,,

 

Du roffade åt dig likt överklassens habegär. Det du gav resulterade i sorg och smärta. Mätt och nöjd sitter du kvar i falskhetens ensamma borg. Fibromyalgiskit !!

En riktigt ruskigt dålig fibromyalgidag var fredagen, med väldigt mörkt och tungt sinne, avslutades med en skön fredagskväll. Vi hade en vän på besök igår och jag skrattade och skrattade så jag nästan kiknade i flera timmar. Han är underbar denna vän,,,och han förstår när jag inte måe så bra,,,

Vilken tur att det alltid finns tvätt och städ att ta till för att skingra oroliga tankar med, eller hur? Trots värk så tvättade jag och städade lite,,,,,rensade badrumsskåpet,,,ja det finns alltid att göra…och tog flera vilopauser i soffan.

 

  Lördag 8 september

 

Namnsdag: Alma, Hulda

 

Nationaldag: Andorra

 

Idag på morgonen har jag/vi tagit in pelargonerna för vinterförvaring, och städat undan alla sommarblommor, så skönt.

Nu är det höst. Men igår hade vi i alla fall sol och blå himmel!,,,,

Men vad det blåste,,,, Hela dagen låååång.

 

Blåser även denna dag,,,,

Idag skiner solen igen, jag dricker mitt kaffe och sniffar på blommorna i köket !

Maken har tvättat alla golv denna dag....

 

Kärringfläsket har varit ute med maken på en förmiddagspromenad,,,

 

Nu ligger älsklingen i badkaret och skummar.

 

Jag skall skumma mig där sedan tänkte jag.

 

 

Ja eftermiddagen och kvällen tillbringas i stillhet med varierande sittställningar i soffan eller fåtöljen ibland sängen.

 

Tur att det finns tv och böcker och korsord.

 

 

 

Vackert eller hur......en sommarblomma från Småland,,,,

 

 

Höst,,,,tagen idag på vår höstpromenad,,,

 

  

 

 

Önskar dig en skön lördag !

 

 

 

 

Av Ulla - 7 september 2012 18:57

 

 

 

Dags att avrunda dagen.

 

Kropp och huvud är trötta.

 

Ändå måste jag bara sätta mig ner ett tag med mig själv.

 

Jäkla Fibro !

 

Men jag har kämpat på denna dag så det är väl ännu värre imorgon..

 

Tvättat

Promenerat

Lagat mat

Pysslat

 

Ny matta har anlänt,,,,,

 

Sonen kom på eftermiddagsfika,,,

 

Maken är på kvällspromenad,,,,,med grannen,,,

 

Nu skall jag lägga mig i soffan o mysa.....kolla tv och invänta morgondagen.

 

Äta GODIS !

 

Dricka,,,,,ett litet glas vin,,,,

 

Ha en skön kväll !

 

 

 

Av Ulla - 7 september 2012 08:27

 

 

 

  Hej alla bloggisar, gamla som nya!

 

Fredag idag och helgen står för dörren,,,,,   

 

 Värk av allt man gör är inte roligt alls. Varför ska man inte kunna göra något extra utan att det ska betala sig i extra ont också? Och nu när det blir höst och ruggigt blir det inte bättre precis. Ja, det bästa med den här morgonen är väl att det äntligen kom, så jag fick lov att gå upp. Har inte alls sovit bra i natt. Vänt och vridit på mig och dessutom vaknat till varje gång. Ont ont ont i nacken ja överallt egentligen har jag, så troligen har jag legat tokigt,,,ha ha,,,,,har väl ont i alla fall. Sedan hade man en rolig stund igår så då får man lida. Om gårdagen var en dag full av roliga saker ända in i det sista. Till och med hela natten, för jag hade otroligt svårt att somna och när jag till sist slumrade till, så var sömnen orolig och jag vaknade till allt som oftast. Att leva med fibro ger lite spänning i tillvaron, för man vet aldrig helt säkert vart och när värken ska pocka på lite extra uppmärksamhet. Med höst i luften så börjar även krämporna poppa upp i samma takt som svamparna i skogen gör. Det grå fuktiga vädret utan för mitt fönster tillför varken min kropp eller själ något gott. Axlarna och nacken är så stela och onda att det känns hjärnan har snörpts till och de i sin tur ger mig en härligt tung huvudvärk. Nån som vill byta sin friska välmående kropp mot min? Alla krämpor ingår! För om jag utåt sätt ser pigg och kry ut, vilket jag helst vill göra, så är det samtidigt ett tydligt bevis på hur svårt andra måste ha att förstå hur jag mår på insidan? För jag vill inte heller ha medömkan eller att andra ska tycka synd om “stackars” mig. Därför väljer jag att lämna mitt plågade ansiktsuttryck hemma när jag måste ge mig ut bland folk. ♥ När man drabbas av smärta måste man oftast ändra sina vanor. Det är inte lätt och kan ta mycket lång tid att lära sig acceptera att livet är annorlunda. Att ta dagen lite som den kommer är det bästa för mig. Visst ska man planera vissa saker annars vore det inte roligt. Men jag vet ju också att det är inte säkert att det jag planerar blir av. Men är man bara inställd på att det kan bli så blir besvikelsen inte fullt så stor när det sker. Sen är det bara att njuta extra mycket dom gånger som livet har lite medvind i seglen. Tycker nog att jag har mer ont idag, om det beror på gårdagen eller för lite rörelse idag vet jag inte? Det är så blåsigt ute idag så det lockar inte mig att ta en promenad. Det har känts lite kyligt här inne i våran lägenheten i några dagar nu. Fortsätter det så här så måste nog hyresvärden snart dra igång värmen.

 

Sådär ja! Nu har jag gnällt av mig lite igen då,,,,,

 

Trots värken så befinner jag mig stundtals i tvättstugan maken är just nu på akupunktur så lite senare får vi hjälpas åt.

 

Annars inga stora planer denna dag.

 

Senare idag får jag ta min promenad osså får vi ha fredagssmys ikväll.

 

Ha en bra dag !

 

   

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig dag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 


Av Ulla - 6 september 2012 16:42

Grå är just vad den här dagen har varit. Först var den var den lite solig sen bara mulen, men framåt seneftermiddagen övergick det till ett stilla regn. Men en grå dag är ju nödvändigtvis inte en dålig eller trist dag. Jag har haft en rolig dag,,,,,lunchat med goa gamla arbetskamrater på Göteborgsoperan,,,det var såå gott och trevligt,,,många glada skratt. Men ack vad jag ont har överallt nu,,,gick sedan en sväng på stan,,,helt onödigt,,,,,kunde väl åkt hem direkt istället så hade jag sluppit få den rasande hemska värken i fötterna,,,,ja gnäll igen,,,,,,ha en skön kväll....

Av Ulla - 6 september 2012 10:22

 

  God morgon Bloggvärlden

 

" Blåst på konfekten " Eller vad man ska kalla det.....nä det är jag inte alls. Men det blåser inte så häftigt denna dag. Ja, huruvida morgonen är god eller inte, beror på hur man ser på saken.

Sovit har jag i alla fall. Skönt !

 

Torsdag som sagt,,,,,, Duschat och fejat med kroppen på morgonen. Idag blir det lunchdate med tre gamla arbetskompisar på GöteborgsOperan,,,,det skall bli sååå himla kul.

 

Återkommer senare ,,,,ha en bra dag.

 

 

Av Ulla - 5 september 2012 19:00

Vi ska vara rädda om varandra - om vår vänskap våra möten i visor i ord och tankar även de outtalade det knappt medvetna i ett stråkdrag i ett hjärteslag i en trasig värld Vi ska vara rädda om varanda - rädda om livet det icke födda det sköra livet som ska blomma en sommarmorgon och lägga sin krans på vår längtans dolda gravar Vi ska vara rädda om varandra -

 

 

Birger Franzen ,,,,har skrivit dikten,han har förmåga med sitt enkla språk fånga livets innersta kärna.Vi ska vara rädda om varandra,rädda om vänskapen,rädda om livet.

Av Ulla - 5 september 2012 19:00

 

 

När en blomma bryts av I sin vackraste blom då blir marken så trist och så fruktansvärt tom. Men kanske ändå att det någonstans finns en äng eller undangömd skreva, dit blommor som brutits för tidigt får komma och fortsätta växa och dofta och leva… Inte kan väl den blomman förvandlas till stoft som av himlen har fått både färger och doft? Men kanske ändå att det någonstans finns en kärlek som allt kan förklara: att den som har gjort den blomman en gång nu vill ha den tillbaks för han kan inte mer vara utan den bara…

 

Atle Burman

 

Ur diktsamlingen: "En källa av ljus"

Av Ulla - 5 september 2012 14:10

Onsdag,,,,,och det blåser som bara den,,,,,

 

  Hej hej,,,,,

 

Vips!!! Med risk för att låta gammal: Det var ATTANS vad tiden rasar iväg...

 

Ja idag efter frukost och diverse göromål så blev det färd till lilla mamma för för diverse handling av mat och annat,,,lite göromål hemma i lägenheten. Det märks för varje dag nu tycker jag att det glöms och ältas och oroas för allt och inget. Kanske därför jag är som jag är...hmm.............mamma är snart 87 år och ändå pigg tycker jag...trots dålig syn.

 

Väl hemma så tittade vi återigen på ritningarna av den/de eventuella lägenheter vi skulle vilja ha...detta är svårt. Vill vi ? Har vi råd ? Återigen tog vi en promenad dit för att titta utanför. Det är bara 5 minuter från där vi bor nu. Men som sagt vi hinner fundera ett tag till. Lägenheterna läggs ut i oktober och inflyttning från juni nästa år,,,,,

Jisses! Vilket i-landsproblem!

 

  

Ja så var det då höst.

 

En höstdikt kanske passar.

 

Det glimmar i guld och klaraste rött, det prasslar så sakta i parken, ty hösten är kommen, och almar och lönn de fälla nu bladen till marken:

"Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt!

Vi väva ett täcke så varmt och så tätt, vi väva ett täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått, nu måste vi värma och lysa!

Vi väva ett täcke så varmt och så gott, att blombarnen icke må frysa.

Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,

Vi väva ett täcke i gyllene rött, vi väva ett täcke åt marken.

 

- Elsa Beskow -

 

  

 

 

Vad får dig att gå framåt?  

 

Alla går vi på smällar här i livet, stora som små.

Och alla är vi olika, eller?

 

I ett TV program jag såg härom kvällen fick Jerry Williams frågan om vad som får honom att gå framåt i livet. Och han svarade: - Jag har tappat formen flera gånger, det gör ju alla. Men att hålla mig i någorlunda form och mina hundar har alltid hjälpt mig. "Man är aldrig ensam liksom". 70 bast har gubben hunnit bli så han borde veta vad han pratar om. Jag tycker verkligen att han verkar vara en härlig människa med båda fötterna på jorden. Hans musik har väl aldrig egentligen tilltalat mig så mycket men hans version av "Working Class Hero" är ju verkligen en höjdare. Och hans livsfilosofi tilltalar mig verkligen. 12 år var han när han skaffade sin första hund. Vad jag förstår så har det blivit några stycken sedan dess. Själv har jag aldrig haft någon hund. Men jag skulle gärna vilja ha en,,,,,

 

 

   

 

You don´t have to be good. You don´t have to walk on your knees For a hundred miles through the desert, repenting. You only have to let the soft animal of your body love what it loves. Tell me about your despair, yours, and I will tell you mine. Meanwhile the world goes on. Meanwhile the sun and the clear pebbles of rain are moving across the landscapes, over the prairies and the deep trees, the mountains and the rivers. Meanwhile the wild geese, high in the clean blue air, are heading home again. Whoever you are, no matter how lonely, the world offers itself to your imagination, calls to you like the wild geese, harsh and exciting - over and over announcing your place in the family of things

 

-Mary Oliver-

 

  

 

Jaha det var en del att bladdra om,,,,,igen.'

 

Vad blir det mer denna dag ?

 

Bara hemmasysslor,,,,,lite plock och skall snart göra en fiskgratäng....så det finns att göra.

 

Ha en bra fortsättning på denna dag,,,,var rädd   om dig,,,,

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards