Alla inlägg under juli 2012

Av Ulla - 27 juli 2012 18:47


 Kvällsbladder...

   


Tänkvärt

 

En gammal indian sa en dag till sitt barnbarn: ”Två gamla vargar krigar inom oss alla. Den ena är rädsla och hat och den andra vargen är kärlek och fred.” ”Vilken vinner?” frågade barnbarnet. Den gamle indianen svarade: ”Den vi matar!”


  

Stig Dagermans dikt från 1954 gäller än och kan ge både mod, kraft och insikt.

Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ! Endast en sak kan du göra: en annan människa väl. Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler. En hungrande människa mindre betyder en broder mer.

 

 

 

Den stora solen har lyst hela dagen.

Vi har varit på Tjörn och kikat runt.

Sedan blev det en runda på stan för att insupa Bruce Springsteens anda.

Druckit kaffe på Avenyn.

Jösses va folk det var,,,överallt.....

Till råga på allt så var Scandinavium fullpackat med folk som vällde ut,,,Jehovas Vittne har kongress i dagarna tre det lär vara en 3000 personer där. Ja så Göteborg är fullknökat.

Nu skall vi snart inta balkongen med ett glas med något i och lite ost och lyssna på den store Bossen. Ja vi hör faktiskt ända hit när han spelar inte bara han vi hör även andra.

 

Hoppas du haft en  fin dag och kanske du hittade några guldkorn att fånga.

 

  

 

 

Av Ulla - 27 juli 2012 10:01

Ny dag - nya möjligheter!

 

"Han låter sin sol gå upp över onda och goda"

Matt:5:45

 

Dagens ord är TACKSAM! Jag önskar att vetskapen om att jag en dag kommer att dö skulle få vara det redskap jag använder för att ur livets strida ström vaska fram de guldkorn som ger livet dess värde: kärlek, gemenskap, omsorg, närhet och tacksamhet.

Laddar inför dagen.

Som passande nog är en fredag.

Solen skiner även denna dag.

Vi skall ta oss en tur någonstans.

Jag är tacksam över livet och jag skall göra som doktorn sa åt mig igår LEV LIVET och det skall jag göra alla fall i tre månader till för då skall jag åter dit igen. Igår eftermiddag hörde tre olika vänner/släktingar av sig och frågat om vi ska grilla och äta middag ihop. Men jag orkade inte. Luften hade gått ur mig. Ibland är man populär.

 

Annars har min dysterhet nu gett vika tills nästa gång *stor suck*...Sudda sudda bort den sura minen och återgå till glädjen. Lev livet sa ju doktorn. Bara jag kan lära mig,,,,svårt svårt ibland när tankarna kommer,,,,

 

 

Jag sparar på ord. Positiva ord. Jag lägger dem i minnesbanken och tar fram dem när livet behöver muntras upp lite. Det slår aldrig fel. Jag får en liten påminnelse om att jag nog inte är så dum i alla fall, att den jag är eller det jag gör har betydelse. Ord är gratís att dela ut – men kan ha en ovärderlig betydelse…ELLER HUR ?

 

Tänk förresten vad fina ord det finns,,,,dom kan man spara och dom är gratis.

Vilket ord är vackrast tycker du ?

 

Nä nu bluddrar jag igen....idag kommer att bli en bra dag och  kanske kan man hitta nya vackra ord på sin väg,,,,,,  

 

   

NYHETSDAGS,,,

Pensionerna ska höjas från och med nästa år. 4.1% blir påslaget. 472 kr extra per månad för snittpensionären som beräknas ha 13000 före skatt! Vilka vuxna människor jobbar idag heltid för den gentila summan av 13000:- ? Jaja, den som jobbar har ju jobbavdrag, medan pensionärerna skattar för alltihop utan ett avdrag att luta sig emot. Håll nu i minnet att vi pratar om snittpengar! Mellan 8000 – 9000 minus skatt per månad är ingen ovanlighet att pensionärerna ska klara sig på idag. Alla räkningar ska betalas och en liter mjölk kostar exakt lika mycket i affären oavsett vilken inkomst man har. Guldkant i tillvaron måste för många prioriteras bort, men det kanske man inte ska ha när man är gammal?! Pension är definitivt inget bidrag – det är uppskjuten lön!

   

 

Mahatma Gandhi hoppade upp på ett tåg i Indien just som det skulle avgå. Då tappade han sin ena sandal på perrongen. Han tog av sej den andra och kastade ut den också. ” Varför kastade du den”?, undrade hans resesällskap. ” Vad ska jag med EN sandal till”, sa Gandhi, “det är ju bättre att någon annan får båda.”

  

 

Nu startar OS,,,,,,skall väl se en del och tittade faktiskt på de svenska fotbollstjejerna som vann.

Hoppas hoppas det går bra.

Inga attentat menar jag.

Stackars Therese Alshammar,,,tråkigt tråkigt för henne.

Nu får man titta lite i alla fall och hoppas på några medaljer.

 

 

  

 

 

 

Först var dina ögon bara havet. Blågrönt skiftande, speglande, strandlöst sökande som det. Sedan var dina ögon bara människan. Jag har aldrig sett ögon dröja så djupt hos en annan forskande, förstående, fulla av värme och vilja. Sist var dina ögon bara sorg. Bottenlös, förtärande på livet besviken sönderbristande sorg. Då var du mig närmare än någonting på jorden.

 

(Kerstin Söderholm)

 

 

 

 

 

Ha nu en fortsatt trevlig dag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....

 

 

Av Ulla - 26 juli 2012 14:16

  

 

Ord att tänka på,,,

 

Vad solsken är för blommor, det är leenden för människor.

 

Joseph Addison

 

Fina ord eller hur ?

  

 

 


Jag är hemma och skall göra som läkaren sa LEV LIVET.....det såg fortfarande stabilt ut så tack för alla tumhållningar.

 

Tre månader igen,,,,,

 

Ja så jag skall väl inte klaga,,,,,mår faktiskt hyfsat trots allt.

 

Vi firade det hela med att äta en god bit mat ute och nu skall vi slappa hemma.

 

Kaffet hägrar och glass på balkongen,,,,,men det är ganska hett där ute kanske får bli inne istället......

 

Ha en fortsatt bra dag !

 

Lämna gärna ett avtryck när du kikat in.  

 

 

Ho-ho!

 

 

Är ni alla ute i solen och njuter nu?

Av Ulla - 26 juli 2012 09:37

Hej


Denna dagen ett liv,,,,,,klockan halv elva intar jag sjukhuset för provtagning, röntgen och läkarsamtal på lungonkologen.

 

Fy va nervös jag är.

 

Hoppas att det ser ut som förra gången eller är bättre,,,,

 

Tumhållning....TACK

 

Ha en bra dag !

Av Ulla - 25 juli 2012 23:45

Borde sova nu.

 

Inte alls trött.


 

Många funderingar o tankar.

 

  

Av Ulla - 25 juli 2012 19:45

 

 

Gokväll !

 

Solen lyste, himlen var blå...

Idag har det varit en underbar dag, lite mera sommar äntligen!

Jag satt precis ute på balkongen och målade tånaglarna och bara njöt i skuggan och det är fortfarande 24 grader varmt.

Tänker att nu går vi in i sista juliveckan och ärligt så måste jag säga, att jag lider med de som haft semester med tanke att det regnat mycket men de har kanske fått njuta av den goa sommaren....ändå. Till skillnad från oss som alltid går hemma av olika skäl.

Idag har vi haft en sådan där dag som sällan inträffar... sol, värme och inget speciellt eller måsten på agendan!

 

Efter en lugn morgon tog jag mig för att pyssla lite inne. Men strax efter tio idag så for vi iväg till Varberg….på hemvägen blev det Kungsbacka/Fjärås och Tjolöholms Slott. En ljuvlig dag med kaffekorgen och lite kycklingsallad så var dagen perfekt.

 

Väl hemma så njuter vi av seneftermiddagen och kvällen.

 

Mitt hem är min borg...Brukar någon säga. Detta gäller även mig. För vart jag mig i världen vänder så längtar jag alltid hem...troligen för att jag inte mår så bra alla dagar,,,,

Men alla har inte lyckan att få ha ett eget hem. Få av oss här på jorden är egentligen förunnade detta. Allt för många saknar ett hem. En plats att bo på. En trygghet som omsluter dem...

 

I brytningen mellan det som var och det som ska komma glömmer vi ibland bort att andas - så ta ett djupt andetag och andas in just NU Allt gott till dig!

 

Kära vänner vill att ni tänker på mig imorgon,,,,håll alla tummar och tår,,,,innerst inne är jag en liten rädd fågelunge dessa dagar.

Vill inte,,,,,men måste,,,det kan vara som sist,,,det kan vara sämre,,,,

 

Ha en skön kväll !

 

 

 

Citat

 

"Får jag vara en tillfällig gäst i ditt liv?"

 

(Jonas Gardell)

Av Ulla - 24 juli 2012 14:53

Hej svejs,,,,,,,,,,,,,    

 

 

 

En bild där vi var idag,,,,en härlig dag,,,

 

Feelgood dag,,,,

 

Morgonstund har guld i mun,,,

Lycka är att öppna kylskåpet för att ta fram frukostmat & upptäcka man har färska, skivade jordgubbar därinne som man glömt sen gårdagen. Smaskens på filen och flingorna och att vakna till en solig dag,,,,,,,,,,,,,

Med frukost och kaffe i magen var jag redo för en ny dag!

   

Vilken härlig dag vi har haft idag, jag och maken! Det kändes verkligen som första dagen på den riktigt riktiga sommaren. Tror jag har fått... ...för mycket frisk luft idag för nu är batteriet slut. Skall sätta mig på laddning.

Men det har varit en skön avslappnande dag.

En dagsutflykt för bara mig & maken. Skönt med kaffekorgen tillbringade vi dagen vid havet. Ljuvligt ! Sol och värme och lite röda om näsan. Jag gnuggar ögonen ... +23 grader.

Nu skall vi bara vara och äta lite mat fundera på morgondagenpå vad vi skall göra. Jag känner att jag måste göra något. Då slipper jag tänka på torsdagen så mycket.

 

  

 

Dagens stora nyhet i Göteborg denna dag är,,,,Följetongen med spårvagnarna i Göteborg från Alboreda i Italien fortsätter. Det är inte bara Italien som är i kris. Dom upphandlade spårvagnarna är riktigt (k)risiga. Samtliga av dom nya spårvagnarna är tagna ur trafik. Två hjullager skar och en spårvagn spårade ur. Man upptäckte då att hjullagren inte var smörjda. Det har varit problem hela tiden med spårvagnarna från Alboreda, men det italienska företaget fick ändå order på fler spårvagnar av käcka göteborgare. Man spelar rysk roulette med våra skattepengar och det är skott i loppet varje gång. Dagens undring är vad de svenska upphandlarna får ut av det här? Bara billig skit eller? Det lär ha blivit dyrare än det dyraste anbudet var.

 

 

 

"Om snöret inte håller utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre"

Nalle Puh-A.A Milne

 

Smart eller vis?...

Jag tror citatet vill uppmana oss att inte ge upp. Vi ska fortsätta tills vi klarar det vi förutsatt oss på något sätt. Använder man ett snöre och det går av så är det bara att ta ett annat snöre och försöka igen. Snöret kanske inte ser likadant ut. Kanske är det lite kortare så du inte tar dig hela vägen på en gång men i alla fall en bit på väg. Kanske är det ett ännu längre snöre så du kan komma betydligt längre än du först sett framför dig... Ge inte upp....hmm....det gör jag tyvärr ofta,,,

 

   

 

KLOKA TANKAR

 

Denna oförmåga att hålla sig lugn, denna irriterande önskan att genast skrida till handling, är en av mänsklighetens mest uppenbara defekter.

 

/Walter Bagehot

 

  

 

Glöm inte Allsång på Skansen ikväll,,,,direkt efter kommer Tomas Ledin...

 

 

    

 

Ha nu en fortsatt underbar dag och kväll.

 

Var rädd om dig....

Av Ulla - 23 juli 2012 17:09

 


 



Bilderna är tagna tidigare i år vid ett besök där. Där är så vackert.....

Tror inte jag visat dem tidigare.

 

Gör ett besök där när du kommer till Göteborg.

 

Våren/Försommaren är som allra vackrast.

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards