Alla inlägg under februari 2012

Av Ulla - 24 februari 2012 11:53

Fredag............och God Förmiddag alla bakom skärmen,,,,


“Berätta för mig om snön, sa mumintrollet… Jag förstår den inte. Inte jag heller , sa Too-ticki. Man tror den är kall, men om man gör ett snöhus av den blir den varm. Man tycker att den är vit, men ibland blir den skär, och ibland blå. Den kan vara det mjukaste av allting och den kan vara hårdare än sten. ingenting är säkert.”


Ur Trollvinter av Tove Jansson


Estelle heter vår nya prinsessa,,,,,,och snart skjuts kanonerna i Göteborg vi kan säkert höra det från vår balkong.... Men nu så kommer våren tror ni inte det ?


Jag tror på våren och hörde en massa kvitter igår,,,fågelkvitter alltså,,,och idag är det 7 grader varmt och sol igen,,,,


Ja det är fredag och en helg står för dörren Ny dag, nya tillfällen att utmana självcensur och prestationsångest. Och balanssinne... Ja idag är det som att börja på nytt……denna dag är början på mitt nya liv…inte mitt i livet ej heller i slutändan..varje ny dag är en början ….idag är idag, igår är igår och imorgon är imorgon….jag lever nu! Hm idag är det första dagen på mitt nya liv….så tänker jag så går det lite lättare ….jag tar mig framåt med små tomtesteg…sakta men säkert…framåt…måste tänka ..nu och framåt….för att komma vidare…jag är på gång…så känns det…skönt…det är lättare så…annars kan man ju gå och dra något gammalt över sig direkt….och det är ju onödigt…eller hur?…. Ska försöka att göra mitt allra bästa ..vilket jag alltid försöker…gör man det så har man i alla fall gjort sitt yttersta…vad kan man mer begära? En ny dag igen full av möjligheter….det gäller bara att fylla den….Inspirationen ligger på lur…Ja så är det …den ligger och lurar…och väntar bara på att få komma fram…. Jag som vanligtvis är en sprudlande person …har liksom kört fast lite i tråkdeppträsket……det är som svackan jag är i har ett syfte att få mig att komma igen med full kraft…jag ska bara återhämta mig lite…innan jag kastar mig ut i världen igen. Ibland har jag en förmåga att ta ut oro i förskott. Om jag försöker leva i nuet och inte tänka så mycket framåt så är mycket vunnet.Dagen började med en lååång frukost, sen ringde det från vårdcentralen,,,lämnade ett urinprov i tisdags,,,,,har urinvägsinfektion,,,,,,så vi for iväg och hämtade antibiotika handlade lite småsaker och nu är vi hemma igen,,,skall ta hand om lite tvätt sen gårdagen, stryka och pyssla. Sonen kommer om en stund för att sova här,,,det byggs några hus utanför honom så han har svårt att sova när han kommer hem och idag började han jobba halv fem i morse och slutar strax efter tolv så han får sova hos mamma o pappa en stund innan han sticker hem till sig. Så nu har lilla mamma kokat ägg till den lille.


Ljuvligt är det i alla fall.... Fågelkvitter. Ljuset och närmare våren,,,,


Dikt av Karin Boye


Du ska tacka Du ska tacka dina gudar, om de tvingar dig att gå där du inga fotspår har att lita på.Ha nu en fortsatt trevlig dag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så..... Sprid kärlekens, medmänsklighetens och omtankens ljus omkring er .....

ANNONS
Av Ulla - 23 februari 2012 14:20

ANNONS
Av Ulla - 23 februari 2012 12:43

God Förmiddag !


Vilken sol det är idag. Blå himmel,,,,kan det bli bättre. Läs vidare,,,jag skall inte klaga. Lovar.

Denna dagen började med träning och sjukgymnastik och sen for vi och handlade görnsaker och frukt.

Väl hemma så blev det kaffe och min promenad och dom isiga vägarna är så gott som puts väck. Härligt nu kan man röra sig igen utan att vara livrädd för att halka.

Nu så har vi tvättstugan så det blir att tillbringa tiden mycket där,,,,


Sverige har idag fått en ny prinsessa. Tycker att prins Daniel är en härlig människa,,,,,,Undrar vad det lilla livet får för namn.


Nu skall jag kila ner till tvättstugan igen.


Ha en bra dag bloggarvänner,,,var rädda om er och varandra.

Av Ulla - 22 februari 2012 19:01

  Jag reser. Bakåt och framåt i tiden. Jag reser in i mitt inre. Reser för att komma bort. Och för att komma hem. Funderar. Tänker. Som i ett töcken har jag gått omkring i två dagar. Vet inte hur det gick till men helt plötsligt bara var jag där; famlande och grubblande. Det gick liksom inte att hejda. Men jag har försökt. Men matchen fortsätter. Det är så det är. Livet. En spark i baken på mig själv. Just nu snurrar många tankar i huvudet, allt från tvivel till framtidstro. Och på något sätt så flyter allting på i en virvlande ström En evighet, en kort sekund... om jag önskar tillräckligt mycket, kanske det sker under. Ja, jag åker berg- och dalbana. Nu är jag på väg ner igen mot starten. Där allt står stilla. Just nu är jag på ett sånt där kritiskt humör, liksom riktigt anti. Är det inte det ena så är det det andra. Undrens tid är inte förbi. Skulle jag vilja säga. Gnäll, gnäll, gnäll - jag vet... (men man behöver faktiskt en skräpkorg) Kan man radera en dag? Nej, det går förstås inte. Men ibland skulle det vara ganska bra att få börja om från början. Liksom backa bandet och sen - play - en inspelning startar. En ny dag. Imorgon är en ny dag och jag skall inte klaga. Skall slänga alla negativa saker,,,skriver och bladdrar alldeles för mycket. Tråkig är jag,,,men det snurrar av allt inom mig....precis som vanligt. Bloggen har blivit en slasktratt dit jag skickar allt mitt dåliga.Vissa dagar är bara en transportsträcka. Så var det i dag. En evig väntan på en ny dag.
Det bästa är när Puh skriver en dikt och läser den högt. För Puh har skrivit: “Han ryste ej, han fruktade ej!” och så gjorde man inte det. Bara inom sig.


- Nasse

Av Ulla - 22 februari 2012 14:57

Goddagens alla bakom skärmen!


Onsdag redan.   


Och jag har vaknat tidigt med värk överallt. Det är lågtryck så det är väl det jag känner av bl a. Jag var på rymmen i natt,,,,,ha ha vad man kan drömma. Alltså jag säger då bara det - vad man får vara med om mycket i drömmens underbara (nja) värld. Jag har för första gången rymt iväg med en man,,,och gissa vem ha ha,,,,jo Leif Loket Olsson som hade Bingo Lotto förr o vad roligt vi hade,,,,men hur kunde han komma helt plötsligt ,,,kan det bero på att jag såg honom i förra veckan. Varför kunde det inte varit Brad Pitt eller nåt.

Efter den drömmen vaknade jag på fel sida…………………..…………imorse!!!!!!     


Jag var irriterad på allt och alla. Stackar mamma som fick höra mitt sura jag. 

Tänker fram och tillbaka,fram och tillbaka………………….."Åh jag är helt sluuuut!"      

Det gör ont , det gör ont, inte en stund på dagen utan hela tiden , lalallallalaaa…… Fibromyalgins sång!                                          

Men efter en låång härlig morgon/förmiddag och med lite hjälp av kärleken så vände det. Vi tog en tur med bilen i regnet och dimman. Hamnade i ett affärscentrum där vi gick och kikade en stund. Det var bokrea nu så vi köpte lite barnböcker (bra att hemma ifall man skall bort) Köpte en deckare och Patrik Sjöbergs bok. For hem och drack kaffe och smörgås. Nu har vi städat och fixat. Vädret är inte kul idag...grått, blåsigt och regnigt.

Har just gjort en lasagne till middag idag,,,det skall bli gott.Dagens KlokOrd

I allas liv kommer stunder då vår eld slocknar. Sen flammar den upp igen i ett möte med en annan människa. Vi ska vara tacksamma för de personer som väcker vår mänsklighet igen.

Albert Schweitzer, läkare och humanist 1875-1965 

Av Ulla - 21 februari 2012 19:12

  lever på hoppet som vanligt,,,,

Av Ulla - 21 februari 2012 19:09

 Fettisdagen!


Har du ätit semla idag? Eller säger ni fastlagsbulle, eller kanske tom. hetvägg! Det finns ju Wienersemla, Carlsbadersemla, Gräddsemla.......vad finns det mer...??


Jag har ätit en vanlig semla,,,,sååå god den va,,,


Annars har dagen gått och det blev promenad och distriktssköterskan.


Ha en skön kväll,,,,,


Av Ulla - 21 februari 2012 11:37

Tisdag   

God Morgon och Ha en Underbar Dag!

Sol ute och sol i sinne…det är så vi börjar vår dag i vårt inre…för att må bra och en hjälp på vägen… Vaknar vi arga, ledsna..ja då blir vår dag fylld med tårar eller arga tankar… Javisst, ibland behövs det också.. men allt i lagom avvägd mängd… Men om vi försöker att även om vi är nere, ledsna och arga..att börja vår dag med att tacka för de eller det vi har…Om så bara för att solen lyser eller att det regnar… eller för en liten blomma, ett leénde eller en kvittrande fågel… Ja, då är det så mycket vunnet… för oss själva…

Så just nu tittar jag ut och ser att solen verkligen lyser och delar med sig av sin lyskraft till mig… Idag behöver jag den lyskraften… verkligen…för det var svårt att ta sig upp ur sängen idag,,,såååå stel,,,,och en sån värk,,,,kvittrar som en fågel,,,,ha ha ibland i alla fall. Var e solen ?

Det har stormat ordentligt i natt det började redan igårkväll med en snöstorm men vilket fint väder det blev denna dag och inte mycket snö kvar.

Denna dagen en lugn förmiddag för att sedan klockan två vara hos distriktssköterskan.

Undrar om vi skall köpa semla idag ?

I alla fall så blir det fisk till middag...


Ha nu en fortsatt trevlig dag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, då man har tråkdagar, men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så..... Sprid kärlekens, medmänsklighetens och omtankens ljus omkring er .....

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ  TankeHopp med Blogkeen
Följ  TankeHopp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se